Manisa’daki tugaya yeni komutan

Düzenleyen:
Manisa’daki  tugaya yeni  komutan

GÜNDEM Haberleri

Manisa’daki gıda zehirlenme vakalarıyla Türkiye’nin gündemine oturan Albay Arif Seyhun Kışlası’nda görev değişimine gidildi.

Ünsal Ergel ANKARA
Manisa’daki gıda zehirlenme vakalarıyla Türkiye’nin gündemine oturan Albay Arif Seyhun Kışlası’nda görev değişimine gidildi. Bir süre önce Millî Savunma Bakanı Fikri Işık’ın talimatıyla başka yere atanan 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Albay Şevki Güvenç’in yerine önemli bir isim olan Albay Güven Dere atandı. İki hafta önce görevi devralan Albay Dere, 15 Temmuz’da darbecilere karşı yaptığı mücadeleyle biliniyor. Daha önce Türk Silahlı Kuvvetleri Spor Okulu Komutanlığında göre yapan de Dere, o gece Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekâi Aksakallı’nın okulu, komuta merkezi olarak kullanmasını sağlamıştı. Korgeneral Aksakallı, darbecilere yönelik bütün operasyonları buradan yönetmişti. Askerî personelin dışarı çıkmasını da engelleyen Dere, zaman zaman çatışmaların olduğu bölgelerden geçerek Zekâi Paşa’nın yanında yer almıştı. Ayrıca askerliğinin her aşamasını komanda olarak yapan Albayın, Harbiye’de çalıştığı yıllarda Fetullahçı öğrencilerin tasfiyesi için büyük çaba gösterdiği ve FETÖ muhalifliği ile tanındığı ifade edildi.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...