Malatya'da gece yarısı korkutan deprem | Son depremler

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Malatya'da gece yarısı korkutan deprem | Son depremler

Gündem Haberleri  / Anadolu Ajansı

Malatya'da gece yarısı deprem oldu. Saat 03.18'de merkez üssü Akçadağ olan 4,8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Malatya gece yarısı 4,8 ile sallandı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 03.18'de merkez üssü Malatya'nın Akçadağ ilçesi olan 4,8 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi. Depremin, 7 kilometre derinlikte olduğu belirlendi. 

https://twitter.com/DepremDairesi/status/1730383081020735578

"DEPREM MALATYA FAY HATTI ÜZERİNDE DEĞİL"

Depremle ilgili açıklama yapan deprem bilimci Naci Görür, sosyal medya hesabı X'ten yaptığı paylaşımla Malatya'daki 4,8'lik deprem hakkında açıklamada bulundu. 

Depremin Malatya fay hattı üzerinde olmadığını belirten Görür, "Daren’de Şuğul (Malatya’da) 4,8 deprem oldu. Bu deprem DAF veya Malatya Fayı üzerinde değil. Yüzey kırığı belli değil. Muhtemelen Darende-Şuğul arasında KB-GD yönünde Malatya Fayına doğru uzanan bir fay üzerinde. 6 Şubat depremleri sonucu yüklenip harekete geçmiş olan bir fay olmalı. Geçmiş olsun" dedi. 

 

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...