Kürtçe dersine kadrolu öğretmen atanmayacak

Kürtçe dersine kadrolu öğretmen atanmayacak

GÜNDEM Haberleri

Önümüzdeki günlerde yaklaşık 40 bin öğretmen ataması gerçekleştirecek olan Milli Eğitim Bakanlığı, seçmeli dersler için öğretmen ataması yapmayacak.

Önümüzdeki günlerde yaklaşık 40 bin öğretmen ataması gerçekleştirecek olan Milli Eğitim Bakanlığı, seçmeli dersler için öğretmen ataması yapmayacak. Hangi okulda, kaç öğrencinin, hangi seçmeli dersleri seçeceğini okullar açılmadan öngöremeyen Bakanlık; atıl kapasitenin oluşmaması için, Kürtçe, Hazreti Muhammed'in Hayatı ve Kur'an-ı Kerim gibi seçmeli dersler için "kadrolu" atama yapmayacak. Bu derslere ücretli öğretmen girecek. Bakanlık, 2-3 yıl gibi bir sürenin ardından seçmeli dersler sisteminin oturmasıyla birlikte bu dersler için kadrolu öğretmen alacak. Öte yandan genel liselerin meslek liselerine devriyle birlikte, yıllardır atanmakta zorluk çeken binlerce meslek lisesi öğretmenlerinin de bu yıl artacağı ifade edildi. Gökhan Kaya ANKARA



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...