Külliye bürokrasisi de yenilenecek

- Güncelleme:
Külliye bürokrasisi de yenilenecek

Gündem Haberleri

AK Parti’de milletvekilleri ile başlayan değişim süreci, Cumhurbaşkanlığı bünyesindeki danışman ve politika kurulu üyeleri ile devam edecek.

YÜCEL KAYAOĞLU'NUN HABERİ - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mayıs seçimlerinden önce verdiği değişim mesajını adım adım uyguluyor. AK Parti’de 14 Mayıs seçimlerinde milletvekillerinin yüzde 65’ten fazlası değişmişti. Erdoğan, yeni oluşturulan kabinede de büyük bir değişime imza attı. Bürokraside de önemli değişiklikler yapan Erdoğan’ın, Cumhurbaşkanlığındaki danışman kadrosu ve politika kurullarına da yeni atamalar yapacağı ifade ediliyor. Edinilen bilgilere göre Erdoğan, bazı Bakanlar ve parti yöneticilerinden de politika kurulları için isim istedi.

Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’ne geçildikten sonra 9 kurul oluşturulmuştu. 6 Şubat depremlerinden sonra da Ulusal Afet Yönetimi Politikaları Kurulu hayata geçirilmişti. 7 ile 10 arasında değişen kurullar daha çok hükûmet politikaları konusunda ‘Mutfak’ çalışması yapıyor ve Cumhurbaşkanı’nın talep ettiği bazı yasal düzenlemelerle ilgili taslaklar hazırlıyor. Cumhurbaşkanlığı bünyesinde ayrıca aralarında eski milletvekillerinin de bulunduğu 30 civarında başdanışman bulunuyor. 3 dönem kuralına takılan aday yapılmayan eski milletvekillerinden bazılarının Politika Kurulu üyeliklerine, bazılarının da ‘Başdanışman’ kadrosuna atanabilecekleri konuşuluyor. Erdoğan’ın, mevcut politika kurulu üyeleri ile başdanışmanlarından bazılarını ise 7 Ekim’de yapılacak kongrede MKYK’ya alabileceği ifade ediliyor.

AK Parti’de bir yandan da kongrede değişecek parti yönetimi için hazırlık yapılıyor. Edinilen bilgilere göre Erdoğan, yakın kurmaylarına MKYK’ya alınabilecek isimler konusunda çalışma yapmaları talimatını verdi. AK Parti’de mevcut genel başkan yardımcıları ile MKYK’nın büyük bölümünün değiştirilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...