Cumhurbaşkanı Erdoğan: Büyükşehirleri CHP’nin zulmünden kurtaralım

- Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Büyükşehirleri CHP’nin zulmünden kurtaralım

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium’da düzenlenen AK Parti 22. kuruluş yıldönümü töreninde, farklı partilere oy veren vatandaşlara AK Parti’ye katılma çağrısı yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan özetle şunları söyledi:

ESASLI BİR DERS VERELİM

AK Parti bir Türkiye partisidir. 85 milyonun tamamının partisidir. Ülkemizin en büyük siyasi hareketiyiz. Kalbi Türkiye için atan herkese kapımız da gönlümüz de sonuna kadar açıktır. 85 milyonun tamamına saygı duyan, hesap veren, cesaretle hesap sorabileceğiniz bir parti ve ittifak arıyorsanız gelin siz de AK Parti ve Cumhur İttifakı’na katılın. Size her seçim öncesinde tıpış tıpış oy vereceksiniz denilmesinden, tepkilerinizin kibir kulelerine ulaşmasından rahatsızsanız gelin siz de AK Parti’nin üyesi olun.  ‘Hayat tarzı’ diyerek size korku salıp koltuklarını korumaya çalışanlara esaslı bir ders verelim. Gelin milleti kandırmaktan utanmayan, milletin tercihine saygı duymayanları siyasette tutmayalım. Bu arkaik ekibi emekliliğe sevk etmeye hazır mıyız? Siyaset bunlardan çok çekti, bu millet bunlardan çok çekti. Seçim sonuçlarının sadece Türkiye Yüzyılı’na değil aynı zamanda Türkiye Cumhuriyetimizin 100. yılına yakışır muhalefet pratiğini oluşturması için önemli bir fırsat sunduğuna inanıyorum. Türkiye’nin yerli ve millî eksende siyaset yapan muhalefete kavuşması en büyük dileğimizdir. Toplumumuzun değişim taleplerinin böyle bir yeniliğe vesile olmasını temenni ediyorum.

22 YILDA HER ŞEYİ GÖRDÜK

İçeriden ve dışarıdan bizi yıkmak için denemedikleri yol kalmadı. Nice ihanetlere maruz kaldık, nice badireleri atlattık. Karanlık cinayetlerden Cumhuriyet mitinglerine, medya provokasyonundan kapatma davasına, 367 garabetinden 17-25 Aralık girişimine, gezi olaylarından 15 Temmuz hain darbe girişimine her çeşidinden terör saldırılarından ekonomik tuzaklara kadar, bir siyasi hareketin belki de asırlar boyunca karşılaşmayacağı vandallığı, hainliği biz 22 yılda gördük. Neyle karşılaşırsak karşılaşalım her zaman Allah’a dayandık. Ülkemizi ayağına takılan zincirlerinden Allah’a hamdolsun biz kurtardık. 22 yıllık sürede 17 kez sandıkta bizimle yarıştılar; yani ortalama 1,5 yılda bir siyaset arenasında karşımıza çıktılar. Her defasında milletten okkalı bir tokat yediler. Milleti hafife almanın, milli iradeyi aşağılamanın, sandığın meşruiyetini sorgulamanın bedelini seçimleri kaybederek ödediler. Yaşadıkları onca hezimete, seçim yenilgisine rağmen bir kez olsun hatalarından ibret almadılar.

Hak, adalet, doğruluktan asla sapmayacağız. Kibri, böbürlenmeyi kapımıza yaklaştırmayacağız. Yaşadığımız onca saldırıya rağmen parti olarak hâlâ dimdik ayaktaysak bunu milletimize borçluyuz. 7 ay sonra başta İstanbul ve Ankara olmak üzere yerel seçimlerde zafere koşmaya var mıyız. Çok çalışacağız, kapı kapı dolaşacağız. İstanbul ve Ankara’nın hâli ortada. İzmir’i konuşmaya gerek dahi yok. Mersin ve Adana ortada. Belediyelerimizi gerçek belediyecilikle buluşturacağız. 2024 yerel seçimlerinde de kazanan Türkiye olacak.

CHP’NİN KODLARI DEĞİŞMİYOR

Dün vatandaşı ‘yobaz, takunyalı, makarnacı, bidon kafalı, göbeğini kaşıyan’ diye aşağılıyorlardı, bugün de ‘kırsal kesim’ diyerek tahkir ediyorlar. Dün açık oy gizli tasnifle millî irade hırsızlığı yapıyorlardı, bugün de sandığın meşruiyetini tartışmaya açarak aynı faşizmi yapıyorlar. Nereye dayanıyorlar? Kandil’e. Kandil’den gelecek desteğe dayanarak seçim kazanacaklarını zannediyorlardı. Ne oldu? Oldu mu? 14’ünde oldu mu, 28’inde oldu mu? Olmaz, bu millet asla bu yanlışlara, bu teröre ve teröristlere yüz vermeyecektir. Her seçim sonrasında içlerindeki sandık ve millî irade nefretini kusmaktan geri durmuyorlar. Yıllar geçiyor, ülke, dünya değişiyor, köprülerin altından çok sular akıyor ama CHP’nin faşist kodları asla değişmiyor.”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...