Köşk, general ve hakime kapalı!

Köşk, general ve hakime kapalı!
GÜNDEM Haberleri

Başbakan Yardımcısı Atalay, kimlerin cumhurbaşkanı olamayacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı adaylığı için Başbakan'ın yanı sıra Anayasa Mahkemesi Başkanı (AYM) Haşim Kılıç ile emekli Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un isimleri dillendirilirken Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'dan 'hiç heveslenmeyin' açıklaması geldi. Kanal 24 televizyonunda konuyu değerlendiren Atalay, "Bundan sonra seçim meydanında seçilecek, milletin Cumhurbaşkanı olacak. Artık öyle yüksek yargıdan birisinin veya emekli generallerin cumhurbaşkanı olma şansı kalmadı" dedi. nbsp;
Kendi içlerinde görüşerek en uygun alternatifi çıkaracaklarını belirten Atalay, "Hiç zorluk çekmeden ilk turda seçeceğiz. Bu seçim onu gösterdi. Yani yerel siçimde yüzde 45.5-yüzde 46, genel seçimde yüzde 52-53'tür" diye konuştu. "Bayburt modeli"ne işaret eden Atalay, şunları söyledi: "Erdoğan ve Gül, bu hareketi her an birbirine fedakârlık yaparak bugünlere getirdi. İlk seçimde birisi milletvekili olamadı, öbürü hükümet kurdu. Sonra cumhurbaşkanlığı seçimi vakti geldi. nbsp;Sayın Başbakan dedi ki, "Cumhurbaşkanı senin olman daha uygundur.' Bu böyle geldi. Bundan sonra da böyle gidecek. Hiç kimse kriz beklemesin." AYM kararlarıyla Haşim Kılıç'ın açıklamalarının seçim manevrası olup olmadının sorulması üzerine Atalay, "Hiç düşünmüyorum. O devirler geçti artık" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...