Başbakan'dan paralel yapıya: İslamda iftiraya yer yok

Başbakan'dan paralel yapıya: İslamda iftiraya yer yok
GÜNDEM Haberleri

Başbakan Erdoğan, 'Kutlu Doğum Haftası' programında önemli mesajlar verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Örgüt çıkarları adına sınırları aşmak, helal ve haram dairesinden çıkmak, iman ve samimiyet dairesini de terk etmektedir" dedi. Başbakan Erdoğan, Sinan Erdem Spor Salonu'nda, Diyanet İşleri Başkanlığı'nca düzenlenen "Kutlu Doğum Haftası" programındaki konuşmasına besmeleyle başladı. Masum, temiz, saf insanların duyguları üzerine bir çıkar şebekesinin bina edilemeyeceğini söyleyen Başbakan Erdoğan, "İnsanımızın ihlasını, samimiyetini istismar edenler, geride büyük bir aldatılmışlık duygusu bıraksalar da cemiyetin istikametini köreltemeyecek, kalpleri çöle asla çeviremeyeceklerdir. Gerçek bir mümin için Allah yeterlidir. Onun kitabı yeterlidir, onun Resulü yeterlidir. Allah'tan başkasına kulluk eden kaybetmiştir. Kur'an'ı kerim dışında delil arayan, yolundan sapmıştır. Resulullah Efendimiz dışında rehber arayan ışığı arkasında bırakmıştır. Müslümanların idarecilerinden samimiyetini esirgeyen, bunun yanında başka idarecilerle başka otoritelere boyun eğen hem aldatan olmuş, hem aldanan olmuştur. Allah Resulü istismar edilemez. Bütün müminlerin efendisi Hazret-i Muhammed Mustafa dünyevi hırslar için, iktidar ve güç arzusu için ne mesajları ile, ne yaşantısı ile, ne de rüyalarda ve filmlerde istismar aracı yapılamaz" diye konuştu.
İslam dininde haram ve helal dairesinin belirlenmiş olduğunu vurgulayan Başbakan Erdoğan, "İnsanlara iftira atmak, iffetlerine dil uzatmak, mahremlerine girmek, bunları kaydedip tehdit ve şantaj aracı olarak kullanmak güzel dinimizin hiçbir ilkesi ile asla bağdaşmaz" diye konuştu. Örgüt çıkarları adına sınırları aşmanın, iman ve samimiyet dairesini terk etmek anlamına geldiğini belirten Erdoğan, "Din, ne devletin, ne siyasetin, ne de arzularına yenik düşmüş hırslıların elinde elverişli bir imkân olarak görülemez. Tam tersine görevi halka ve hakka hizmet etmek olan her kurum, her şahsiyet bu milletin milli ve manevi değerlerini gözetmek durumundadır. Din ve devlet ilişkilerinde istismarı reddediyor, samimiyeti sonuna kadar savunuyoruz" ifadelerini kullandı.

nbsp;Başbakan'dan paralel yapıya: İslamda iftiraya yer yok

"İHLAS VE SAMİMİYET ŞART"
Başbakan Erdoğan: Çıkar şebekelerinin kirli oyunları adına istismar edilen kardeşlerime sesleniyorum. Hırsından, tamahından, arzularından sıyrılıp, ihlas ve samimiyet hırkasını bedenine değil gönlüne girdirmeyenlerin varacakları yer zilletten öte değildir.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...