Kobani şovu deşifre oldu... Çay içip dönüyorlar

Kobani şovu deşifre oldu... Çay içip dönüyorlar

GÜNDEM Haberleri

Kürtlere destek için Suriye'ye geçenler 1-2 saat kalıp dönüyor. Sığınmacıların bir kısmı da IŞİD'den değil PYD'den kaçıyor!..

Sınır dışından gelen yüzbinlerce sığınmacı için zor şartlar altında imkânlarını seferber eden Türkiye bir yandan da içerideki provokatörlerle karşı mücadele veriyor. Sığınmacı akınlarının başladığı günden bu yana Suriye sınırında gerilim çıkaran HDP'lilerin algı operasyonu yaptığı belirlendi. İşte üç kollu manüpilasyon harekâtı:
SAVAŞMA SIVIŞ
Bölge halkını tehdit ve baskı ile sindiren PKK yandaşları esnafı 'gidin savaşın dükkanınızı açarsanız yakarız' diyerek tehdit etti. Üst düzey kaynaklardan edinilen bilgilere göre, sınır tel örgülerini aşarak IŞİD tehdidine karşı destek için karşı tarafa geçen HDP'liler, bölgede sadece bir-iki saat kalıp geri dönüyor. "Bu kadar kısa sürede mi savaşıyorlar? Çay içip geliyorlar" diyen yetkililer, yapılanların tümüyle "provokasyon" olduğunun altını çiziyor. Yetkililer, buna en güzel örneğin geçtiğimiz günlerde Mürşitpınar Sınır Kapısı yakınlarındaki Atmanek Köyü çevresindeki sınır tellerini yıkarak karşı tarafa geçen ancak bir saat sonra geri dönen HDP'lilerin olduğunu söyledi.
KOBANİ DEĞİL AYN EL ARAP
Kamuoyunda Kobani olarak yerleştirilmek istenen bölgenin adının Ayn El Arap olduğunu da dile getiren yetkililer, 11 yerleşim biriminden oluşan bu bölgenin 3'ünün Kürt, 3'ünün Türkmen ve 5'inin de Arap olduğunu bildirdi. Kürtlerin sadece 11'de 3 oranında bölgede var olduğunu belirten kaynaklar kamuoyundaki algının yönlendirildiğini vurguluyor.
IŞİD DEĞİL PYD
Sınıra gelen Suriyelilerin çoğunun IŞİD tehdidinden kaçtığını hatırlatan yetkililer geçtiğimiz haftalarda yaşanan göç akınında PYD'nin etkili olduğunun altını çizdi. Sığınmacıların PYD'nin zoru ile göç etmek zorunda kaldığı bilgisini aktardığını da sözlerine eklediler.

nbsp;Kobani şovu deşifre oldu... Çay içip dönüyorlar

MANiPüLASYONDA 'SINIR' YOK!
Hakkari, Şırnak gibi illerden gelip Kobani'ye geçmek isteyenler polisle çatışmış, ardından sınırdaki telleri kesip Suriye tarafına geçmişti.

Buket GÜVEN / TÜRKİYE GAZETESİ


nbsp;Kobani şovu deşifre oldu... Çay içip dönüyorlar


DEMİRTAŞ KOBANİ'YE GİTTİ, YARDIM İSTEDİ
ÇÖZÜM ARAZİDE OLUR
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, dün bir heyetle Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki Mürşitpınar Sınır Kapısı'ndan Suriye'nin Ayn El Arap bölgesine geçti. IŞİD ile PYD'nin çarpıştığı Kürt şehri Kobani'de incelemelerde bulunan Demirtaş, dönüşte yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Göz mesafesinden görebileceğimiz köyler IŞİD'in elinde. Sadece Türkiye sınırı kuşatılmamış. Şehrin dört tarafı sarılı durumda. Kobani'nin Türkiye tarafındaki sınır da kapalı. İmkansızlıklar içerisinde bir halk direniyor. ABD ve Rusya'nın teknolojik silahlarının modern tekniğini ele geçirmiş olan IŞİD, büyük bir hızla işgalini ilerletiyor, bu barbarlıktan kurtulmanın tek yolu birlikte hareket etmektir. Eğer iki yıldır devam ettiği söylenen bir süreç varsa onun gereğini yapma günüdür. Somut adım, bu arazide hayata geçebilirse anlamlı olur. Barış işte böyle arazide kurulur. İnsanlar günlerdir Türkiye'nin her yerinden Suruç'a geliyor. Hükümet bunlara karşı asker, polis göndereceğine su, yiyecek ve gıda dağıtmalıdır."





UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...