Ankara'da çok 'Özel' bakanlar kurulu, Tezkere Meclis'te

Ankara'da çok 'Özel' bakanlar kurulu, Tezkere Meclis'te

GÜNDEM Haberleri

Bakanlar Kurulu'na ilk defa katılan komutanların IŞİD'e karşı sunduğu seçeneklerle hazırlanan tezkere Meclis'te…

Bakanlar Kurulu, Irak ve Suriye tezkerelerini birleştirerek Meclis'e sevk etti. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, askeri ve diplomatik gereklilikleri de göz önünde tuttuklarını vurguladı. Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında, Başbakanlık Yeni Bina'da yapılan toplantıda, Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel ve komutanlar brifing verirken, çözüm sürecine ilişkin yol haritası da son şeklini aldı. nbsp;Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, alınan kararları özetle şöyle açıkladı:
gt; Türkiye'nin ulusal güvenliğine dönük risk ve tehditler değerlendirildi. Türkiye'nin bu ülkelerdeki gelişmeler karşısında yaptıkları, yapmak istedikleri tek tek sayıldı.
gt; Türkiye'nin alması gereken tedbirleri, gayet diplomatik bir üslupla ve askeri gereklilikleri de dikkate almak suretiyle gergef gibi işleyerek hazırladık. Biz her gün yeni karar almak ihtiyacı hissetmeyeceğiz.
gt; Tehdit ve risk oluşturan gelişmelerde ismi geçen (IŞİD ve PKK) örgütlerden bahsediliyor. nbsp;(10 Ekim 2013 tarihli Resmi Gazete'yi hatırlatarak) El Kaide'yle bağlantılı gerçek kişilerin ve organizasyonların içinde IŞİD'le ilgili cümleyi bulmamız mümkündür.
gt; (Süleyman Şah Türbesi): IŞİD militanlarının çok yaklaştığı söz konusudur ancak orada askerlerimiz, teçhizatları ve silahlarıyla birlikte Saygı Karakolu'ndaki görevlerini sürdürüyor. nbsp;
'ÇÖZÜM'E ODAKLI KURUL
Bakanlar Kurulu'nda çözüm sürecine yönelik de adımlar atıldı. Bu doğrultuda, "Çözüm Süreci Kurulu" oluşturulacak. Kurul, Başbakan Davutoğlu veya Başbakan Yardımcısı başkanlığında görev yapacak. Adalet, İçişleri, Dışişleri bakanları ile MİT Müsteşarı da bu kurulda yer alacak.
KOMUTANLARDAN BRİFİNG
Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel ve komutanların Bakanlar Kurulu'na yaptığı güvenlikle ilgili sunumu da değerlendiren Arınç, "Kapsamlı bir sunum oldu, hepimiz yararlandık. Bakanlarımız bazı konular üzerinde sorular yönelttiler, tatminkâr cevaplar aldılar" bilgisini verdi. Arınç, "Yılda en az bir kere Genelkurmay Başkanımız, Bakanlar Kurulu'na kapsamlı brifing verecek, sunumda bulunacaktır" dedi.
KÖPRÜ VE OTOYOLLAR ÜCRETSİZ
Bakanlar Kurulu, Kurban Bayramı'na yönelik kararlar da aldı. Buna göre köprü ve otoyollar bayramda ücretsiz olacak. Perşembeyi cumaya bağlayan gece saat 00.00'da başlayacak uygulama, bayram tatilinin ardından 8 Ekim çarşamba sabahı saat 08.00'de sona erecek.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...