Kobani sınırında güvenlik artırıldı

Düzenleyen:
Kobani sınırında güvenlik artırıldı

GÜNDEM Haberleri

TSK, bölgedeki hareketliliği dikkate alarak Suriye hududunda yeni pozisyon alanları belirledi.

Çetiner Çetin ANKARA
Terör örgütleri PKK, DEAŞ ve en son olarak El-Kaide’nin sınır hattındaki hareketliliği üzerine Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Suriye hududunda güvenlik önlemlerini artırdı.  
PKK’nın ABD’den 2 aydan buyana aldığı askeri lojistiğin bir kısmını taşıdığı Kobani ve El Kaide’nin etkinlik gösterdiği İdlib sınır hattında önemlerin arttırıldığı kaydedildi. Önceki gün Kobani ve İdlib hattında askerî araçların arttırıldığı ve askeri araç pozisyonlarının belirlenen yeni hedeflere göre güncellendiği öğrenildi.  
PKK’nın ABD’den aldığı askeri lojistiğin 7 konteynerlik bölümünü DEAŞ’in muhtemel saldırılarını bahane ederek etrafı DEAŞ’ten temizlenmiş Kobani’deki üslerine taşıması üzerine TSK’da da bölgedeki hareketliliği dikkate alarak yeni pozisyon alanları belirlediği belirtiliyor. Bölgedeki kaynaklar, son üç günden beri bölgedeki askeri araç pozisyonlarının yeniden güncellendiğini ve terör örgütünün bölgedeki yeni yapılanması ile birlikte yeni yapılanmanın yeni merkezlerinin tespit edildiği ve buna göre yeni hedeflerin belirlendiğini bildirdi. Diğer taraftan Kobani sınır hattında askerî araç ve silahların da bu yeni hedeflere göre yeniden pozisyon aldığı kaydedildi.
İdlib sınır hattında da El-Kaide ve diğer örgütlerin çatışmalarının Türkiye’ye sıçramaması için olağanüstü çaba sarf edildiği kaydedilirken, kaynaklar bölgedeki askeri personel ve araç sayısının arttırıldığını ve güvenlik tedbirlerinin artırıldığını belirtiyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...