Kerry'den Davutoğlu'na Paris daveti

Kerry'den Davutoğlu'na Paris daveti

GÜNDEM Haberleri

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, telefon görüşmesi uzun sürünce Ahmet Davutoğlu'nu Paris'e davet ederek 'Yüz yüze görüşelim' dedi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriye krizinde Rusya ile vardıkları mutabakat sonrasında mevkidaşı Ahmet Davutoğlu'nu arayarak bilgi vermişti. Dün sabah ikinci defa Davutoğlu'nu arayan Kerry, konuşmanın uzaması üzerine "Atla gel" dedi. nbsp;Buna "Yüzyüze görüşmek faydalı olabilir" karşılığını veren Davutoğlu bugün Paris'e gidiyor. Diplomatik kaynaklara göre Davutoğlu, mutabakattan Türkiye'nin memnuniyetini dile getirecek ve 2014'ün ortası olarak belirlenen 'kimyasal silahların transferi' takviminin öne çekilmesini isteyecek. Bu arada Davutoğlu, dün akşam Suriye Ulusal Koalisyonu Başkanı Ahmed Jarba, Gecici Hükümet Başkanı Ahmed Tuma ve Yüksek Askeri Konsey Başkanı Selim İdris'i Dışişleri Konutu'nda kabul etti. Buket Güven ANKARA


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...