Kayseri'de 4,4 ve 4 büyüklüğünde iki deprem oldu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kayseri'de 4,4 ve 4 büyüklüğünde iki deprem oldu

GÜNDEM Haberleri

Son deprem haberi Kayseri'den geldi. AFAD, merkez üssü İncesu olan depremin büyüklüğünü 4,4 olarak duyurdu. Deprem derinliği ise 7 km olarak ölçüldü. Bu depremin ardından saat 19.59'da 4 büyüklüğünde ikinci bir deprem daha meydana geldi. Depremlerde şu ana kadar herhangi olumsuz bir durum yaşanmadığı aktarıldı.

Türkiye, Kahramanmaraş merkezli iki büyük  depremle sarsıldı. 11 ilde binlerce bina enkaz yığınına döndü, 44 binden fazla vatandaşımız canından oldu. Deprem bölgesinde artçı sarsıntılar devam ederken yürekleri ağza getiren bir haber de Kayseri'den geldi. Önce 4,4 sonra 4 büyüklüğündeki iki deprem ile sallandılar.

KAYSERİ'DE DEPREMLER PEŞ PEŞE GELDİ

AFAD'dan gelen son dakika açıklamasına göre; Kayseri'nin İncesu ilçesinde saat 18.16'da 4,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin derinliği 7 km olarak ölçüldü.  AFAD, saat 19.59'da 4.0 büyüklüğünde bir depremin daha meydana geldiğini duyurdu. Bu deprem de 7 kilometre derinliğinde yaşandı. 

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANINDAN DEPREM AÇIKLAMASI

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç deprem sonrası sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Büyükkılıç paylaşımında, "Geçmiş olsun Kayseri’m... İncesu merkezli 4.4 büyüklüğündeki deprem sonrası şu an bulunduğum Elbistan’dan Saraycık ve Karpuzsekisi muhtarlarını arayarak olumsuz bir durum olmadığını öğrendim. 
Rabbim hepimizi afetlerden korusun."
ifadelerine yer verdi. 

Kayseri’de, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’taki depremlerin ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünce toplam 13 bin 840 başvurudan 4 bin 239 adet yapının hasar tespiti yapılmış, 2 bin 151 hasarsız, 1633 az hasarlı, 22 orta hasarlı ve 433 ağır hasarlı yapı tespit edilmişti. Kent genelinde ağır hasarlı 7 cami minaresi, ilgili belediyeler tarafından kontrollü yıkılmıştı.

İŞTE SON DEPREMLER

Yaşanan depremlerin saatini ve şiddeti anlık olarak takip etmek mümkün. AFAD tarafından yayımlanan listede İstanbul, Elazığ, Düzce, Muğla, Tokat, Bingöl, İzmir, Manisa, Malatya ve birçok ile ait son dakika deprem bilgileri yer alıyor.

AFAD SON DEPREMLER İÇİN TIKLA

 

DEPREM ÇANTASINDA NELER OLMALI?

Son günlerde peş peşe gelen deprem korkutmaya devam ediyor. Uzmanlar, vatandaşları tedbir almaları konusunda uyarıyor. Yapabileceklerimizin başında ise deprem çantası hazırlamak yer alıyor. Peki deprem çantası nasıl hazırlanır ve içinde neler olmalıdır? Bu listeye dikkat!

Su: Kişi başına günlük bir litrelik şişe

Gıda: Bozulmayan ve uzun süre dayanan konserve yiyecekler

Manuel konserve açacağı ve diğer pişirme malzemeleri

İlk yardım çantası

Tabaklar, mutfak eşyaları ve diğer besleme malzemeleri

Ekstra pilli el feneri

Yangın söndürücü

Evcil hayvanınız için su ve yiyecek

Evcil hayvan taşıyıcısı

Evinizde, arabanızda ve iş yerinizde mutlaka deprem çantası bulundurmalısınız.

ACİL DURUM EŞYALARI

Reçeteli ilaçlar

Ağrı kesiciler, ishal karşıtı ilaçlar.

Gözlük ve kontakt lens solüsyonu

Bebek maması, şişe, çocuk bezi, mendil, pişik kremi

Evcil hayvan yemi ve evcil hayvanınız için ekstra su

Nakit para

Elektronik olarak veya su geçirmez, taşınabilir bir kapta saklanan sigorta poliçelerinin kopyaları, kimlik ve banka hesabı kayıtları gibi önemli aile belgeleri

Her kişi için uyku tulumu veya sıcak battaniye

İkliminize göre ayakkabı ve kıyafetler

Yangın söndürücü

Kadın gereçleri ve kişisel hijyen malzemeleri

Kâğıt bardaklar, tabaklar, kağıt havlular ve plastik mutfak eşyaları

Kâğıt ve kalem

Çocuklar için kitaplar, oyunlar, bulmacalar veya diğer etkinlik malzemeleri

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...