Hatay'da 105 kişiye mezar olan Rende sitesinin sahibi: Kolon kesmedik, hatamız yok

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Hatay'da 105 kişiye mezar olan Rende sitesinin sahibi: Kolon kesmedik, hatamız yok

GÜNDEM Haberleri

Hatay'da 105 kişinin can verdiği Rende Sitesi’nin tutuklu sahibi Arif Sami Rende'nin ifadesi ortaya çıktı. Zanlı ifadesinde, "Deprem Hatay'ı yerle bir etmiştir. Bizim hatamız kesinlikle yoktur, kolon kesmedik" dedi.

Türkiye, Kahramanmaraş merkezli iki büyük  depremle sarsıldı. 11 ilde binlerce bina enkaz yığınına döndü, 44 binden fazla vatandaşımız canından oldu. Depremde en çok yıkım ve can kaybı Hatay'da yaşandı. Antakya ilçesinde 2 bloğu yıkılan ve 105 kişiye mezar olan Farklı Yaşam Rende Sitesi’nin sahibinin ifadesi ortaya çıktı. 

ÖNCE SERBEST KALDI, SONRA TUTUKLANDI

Sitenin sahibi olan Arif Sami Rende (84) hakkında gözaltı kararı verildi. Avukatlarının yaş haddi gerekçesiyle itirazı üzerine Rende serbest bırakıldı. Serbest kaldığı gibi soluğu Eskişehir’de alan Rende, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yeniden gözaltına alındı. Zanlı çıkarıldığı sulh ceza hâkimliğince ‘taksirle birden fazla kişinin ölümüne veya yaralanmasına sebep olmak’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

"KOLON KESMEDİK, HATAMIZ YOK"

Sitenin B bloğu kolonlarının anaokulu yapılması için kestirildiği iddiasıyla 2016 yılında müteahhit tarafından suç duyurusunda bulunulduğu öğrenilen Arif Sami Rende hakkında 2017 yılında takipsizlik kararı verildiği öğrenildi. Sulh ceza hâkimliğinde, suçlamalara yönelik ifade veren Arif Sami Rende’nin, “Üzerime atılı iddia tamamen hatalıdır. Biz oraya anaokulunu 5 sene evvel açtık. Deprem Hatay'ı yerle bir etmiştir. Bizim hatamız kesinlikle yoktur, kolon kesmedik. Kolon kesseydik zaten deprem öncesinde bina üzerimize düşerdi. Sağlık sorunlarım vardır. Serbest bırakılmamı talep ederim” dediği ortaya çıktı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...