Kar geri döndü! İşte kapanan yollar

/ Kaynak: DHA
Kar geri döndü! İşte kapanan yollar

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Bursa- Ankara karayolu da Ümitalan rampasında iki TIR'ın kayması sonucu ulaşıma kapandı.

Marmara Bölgesi'ni etkisi altına alan kar yağışı karayolu ulaşımını olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Bursa- İzmir karayolunun Mustafakemalpaşa İlçesi yakınlarında kapanmasının ardından Bursa- Ankara karayolu da Ümitalan rampasında iki TIR'ın kayması sonucu ulaşıma kapandı. Yolun kapanması nedeniyle İnegöl'den Bursa yönüne araç geçişine izin verilmiyor.

Bu arada, geçen hafta kar yağışı nedeniyle 5 saat kapalı kalan İnegöl- Bozüyük yolunda da ağır tonajlı araçların geçişine izin verilmiyor.

İzmir-Ankara karayolunda kar engeli

İzmir - Ankara karayolunun Kula-Salihli arasındaki bölümü yoğun kar yağışı nedeniyle trafiğe kapandı. Yoldaki araçlar akaryakıt istasyonları ve yakındaki dinlenme tesislerine yönlendirilirken, Karayolları ekiplerinin yolda kar küreme ve tuzlama çalışması yaptıkları bildirildi.

Manisa'nın Kula İlçesi'nde saat 17.00 sıralarında başlayan yoğun kar yağışı kısa sürede ilçenin beyaza bükrünmesine neden oldu. Kar şehir merkezinde çok etkili olmazken İzmir-Ankara karayolunda kar kalınığı 10 santimetreye kadar ulaştı. Kar, nedeniyle yolun Kula-Salihli arasındaki bölümünde trafiğe kapandı. Polis ekipleri, zincir dahi takılı olsa, araşların geçişine izin vermedi. Araçlar, yakında akaryakıt istasyonu ve dinlenme tesislerine yönlendirildi. Kula'da polis, anonslarla sürücüleri trafiğe çıkmamaları konusunda uyardı. Karayolları ekiplerinin 2 iş makinesi ile kapanan yolda kar küreme çalışmasına başladığı bildirildi.

BURSA-İSTANBUL KARAYOLU DA KAPANDI
Bursa ile Gemlik arasında bulunan Dürdane Rampası'nda meydana gelen bir kaza nedeniyle Bursa-İstanbul Karayolu çift yönlü olarak trafiğe kapandı.
Kar geri döndü! İşte kapanan yollar
İzmir-İstanbul karayolunda kar engeli

İzmir - İstanbul karayolu, Manisa'nın Kırkağaç İlçesi Geleben mevkisinde kar yağışı nedeniyle bir saat süreyle tedbir amacıyla çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı. Karayolları ekipleri tarafından yolda biriken karlar temizlenip, bir yandan da tuzlama çalışması yapılırken, araçlar Akhisar çıkışı ve Balıkesir çıkışında 1 saat bekletildi.

Sabah yağmurla uyanan Kırkağaç'ta yağış saat 13.30 sıralarında yerini yoğun kar yağışına bıraktı. İzmir- İstanbul karayolu kısa sürede karla kaplanıp, beyaz örtüye büründü. Karayolları ekipleri, yolda kalan ve kaza yapan araçlar nedeniyle yolun trafiğe kapanmasını önlemek amacıyla hemen tedbir aldı. Yol İzmir yönünden gelen araçlar için Manisa'nın Akhisar İlçesi çıkışında, İstanbul'dan istikametinden gelenler içinde Balıkesir çıkışında saat 14.00'ten itibaren trafiğe kapatıldı. Uzun araç kuyrukları oluşurken, bazı sürüceler de yakındaki akaryakıt istasyonları ve restoranların önlerinde beklemeyi tercih etti. Karayolları ekiplerinin yoldaki karı temizleyip, tuzlama çalışması yapmasının ardından 1 saat sonra yol tekrar trafiğe açıldı.
Kar geri döndü! İşte kapanan yollar
YOLLAR AÇILDI

Kar yağışı ve TIR'ların kayması sonucu ulaşıma kapanan Bursa-İzmir, Bursa-Ankara ve Bursa-İstanbul karayolları yeniden trafiğe açıldı.

GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...