Askeri Casusluk davasında 5 tahliye

Askeri Casusluk davasında 5 tahliye

GÜNDEM Haberleri

Askeri Casusluk davasında tutuklu 5 sanık tahliye edildi.

Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi, Anayasa Mahkemesinin, İstanbul'daki "askeri casusluk" davasında sanıkların haklarının ihlal edildiğine ilişkin kararının ardından, infaz aşamasında bulunan tüm hükümlülerin infazının durdurulmasına karar verdi.

Anayasa Mahkemesinin sanıklar hakkındaki ihlal kararının Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmesinin ardından, başkan Melda Şahin ve üyeler Şükran Ocak ile Bülent Altun karar vermek için müzakereye çekildi.

Müzakerenin ardından kararını açıklayan heyet, kapatılan İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, "şantaj ve askeri casusluk'' iddialarına yönelik davaya ilişkin kararını 2 Ağustos 2012'de açıkladığını hatırlattı.

Anayasa Mahkemesinin 9 Ocak'ta verdiği karara da değinen heyet, bu kapsamda, infaz aşamasında bulunan 44 hükümlünün infazının durdurulmasına karar verdi.

Heyet, başka suçtan tutuklu ya da hükümlü değiller ise derhal salıverilmeleri için Cumhuriyet Başsavcılığına yazı yazılmasına hükmetti.

Hakkında infaza yönelik yakalama kararı bulunanlar hakkındaki değerlendirmenin yapılması için kararın bir örneğinin Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmesini kararlaştıran heyet, infazın durdurulması kararı verilen hükümlüler hakkında yargılamanın yenilenmesine karar verdi.

Yargılamanın yenilenmesi aşamasının yeni bir esas numarası alınarak bu esas numarası üzerinden yürütülmesine karar veren heyet, kararın tebliğinden itibaren 7 gün içerisinde Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ne itiraz edilebileceğini karar geçirdi.

5 KİŞİYE TAHLİYE KARARI
Bütün sanıkların ''fuhuş'' ve ''askeri casusluk'' suçlarından beraatlarına hükmeden heyet, sanıklar İbrahim Sezer, Tamer Zorlubaş, Mehmet Seyfettin Alevcan ve Deniz Mehmet Irak'ın tahliyesine karar verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...