Kanlı tarla 9 cana mâl oldu, işte katliamın perde arkası

Kanlı tarla 9 cana mâl oldu, işte katliamın perde arkası

GÜNDEM Haberleri

Kan davasından kaçan aile Diyarbakır'da yakıldı, Mardin'de kurşuna dizildi. Feci süreci başlatan olayın, mısır tarlasındaki kavga olduğu ifade edildi.

Mardin Cezaevi'ndeki yakınlarını ziyarete gittiklerinde öldürülen üç çocuk ve iki annenin cenazeleri Diyarbakır'da defnedildi. Kahreden olayın ardında 10 yıldır süren bir husumet olduğu ortaya çıktı. İddiaya göre olaylar şöyle gelişti:? Mardin'in Savur ilçesinde Erkan ailesi ile Süer ve yakınları İpek ailesi arasında arazi anlaşmazlığı yaşandı. Tarladan biçerdöver geçmesi sebebiyle başlayan husumet sürerken; Haziran 2012'de arazide karşılayan aileler kavga etti. Erkan ailesinden iki kişi vuruldu. Ambulans yolda kaza yaptı, yaralılar öldü. Cinayet şüphelisi Abdulkadir Süer, kardeşi Celal Süer ile yeğenleri Mehmet İpek cezaevine konuldu. Kocası hapse giren Emine İpek, 7 çocuğunu da alıp, Diyarbakır'daki Süer ailesinin yanına yerleşti. Ailenin kaldığı yeri bulan kanlıları, geçen ocak ayında kapının altından kimyasal bir madde dökerek evi ateşe verdi. Yangında İpek'in 3 ve 5 yaşındaki iki çocuğu öldü, 11 kişi yaralandı. Diyarbakır Valiliği aileye başka bir ev kiraladı. Sabotaj yangında sırtı tamamen yanan acılı anne İpek, bu evde adeta hapis hayatı yaşadı, ancak acı sondan kaçamadı. Bu süreçte bölge büyüklerinin 'barışın' telkinlerini reddeden kanlılarının, Süerler için "beşikteki bebeğinize kadar mezara göndereceğiz" dediği ileri sürüldü. nbsp;Önceki gün öldürülenler, yangında hayatını kaybeden çocukların yanına defnedildi. Ölenlerin cezaevindeki yakınları ise, izin çıkmadığı için cenazeye katılamadı. Bu arada Mardin Cumhuriyet Savcılığı da soruşturmayı derinleştirdi. Saldırganların kar maskesi takmadığını belirten savcılık, şehrin kamera görüntülerinin incelendiğini; olayla ilgili 4 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...