İzmir'de su sorunu vatandaşları çileden çıkarttı: İki gün de bir gelse ona da razıyız!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İzmir'de su sorunu vatandaşları çileden çıkarttı: İki gün de bir gelse ona da razıyız!

GÜNDEM Haberleri

İzmir'in Dikili ilçesinde yaşanan uzun süreli su kesintileri, vatandaşı çileden çıkarttı. Kendi imkanlarıyla su ihtiyaçlarını karşılamaya çalışan vatandaşlar, yıllardır aynı sorunu yaşadıklarını ve kalıcı çözüm istediklerini ifade etti.

Uzun süredir su sıkıntısı çeken İzmir'de, özellikle yaz aylarının gelmesiyle birlikte bu sorun artıyor. 

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Dikili içlesinde yaşanan su sorununa tankerlerle bir çözüm aranıyor ancak uzun süreli kesintilerin yaşandığı Denizköy Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar sorunun kalıcı olarak çözülmesini istiyor.

Turistlik bir bölge olan Dikili'nin sahil kenarında yer alan mahallede ortalama 80 hane insanı yaşıyor ancak mahallenin nüfusu yaz aylarında katlanarak artıyor.

Su kaynaklarının yetersizliği ve yaz aylarındaki aşırı su tüketiminin şebeke basıncını düşürmesi yüzünden mahalleye düzenli su verilemiyor.

İzmir'de su sorunu vatandaşları çileden çıkarttı: İki gün de bir gelse ona da razıyız!

30 YILDIR BÖLGEDE YAŞAYAN VATANDAŞ ANLATTI

Mahallede yaşayan vatandaşlar ise artık soruna kesin bir çözüm bulunmasını istiyor.

Mehmet Ali Okatan, 30 yıldır bölgede yaşıyor ve su konusunun yıllardır çözülemediğini, nüfusun artmasıyla birlikte giderek arttığını söylüyor.

Musluklardan günlerce su akmadığını, suların gün içerisinde sürekli kesildiğine şahit olduğunu söyleyen Okatan, sorunun altyapıdan kaynaklı olduğunu düşündüklerini ifade etti.

"2 GÜN DE BİR GELSE ONA DA RAZIYIZ"

İZSU'nun tankerlerle getirdiği suyu önce depolara boşaltıp sonra şebekeye verdiğini ancak mahallede alçak kotta yer alan birçok eve su verilemediğini ifade etti.

Okatan tankerlerle dağıtılan suyun adil olarak dağıtılmadığını iddia etti ve şu ifadeleri kullandı:

"Bütün evlerde depolar var Su, gelsin depolarımızı doldurur ihtiyacımızı gideririz. 2 gün de bir gelse ona da razıyız."

İzmir'de su sorunu vatandaşları çileden çıkarttı: İki gün de bir gelse ona da razıyız!

"KENDİ İMKANLARIMIZLA DEPOYU DOLDURUYORUZ"

Bir başka mahalle sakini Ali Nusret Kiter ise su sorununun yıllardır var olduğunu, daha önce haberlere konu olduğu için geçici çözümler bulunduğunu aktardı.

Mahalleye her gün 10-12 tanker su getirildiğini aktaran Kiter, bu suyun yeterli olmadığını söyledi.

Nüvit Çakır isimli mahalleli ise, tankerlerle su alarak evlerindeki depoyu kendi imkanlarıyla doldurduklarını söyledi.

İzmir'de su sorunu vatandaşları çileden çıkarttı: İki gün de bir gelse ona da razıyız!

"UZUN SÜRELİ SUSUZ KALMASI MÜMKÜN DEĞİLDİR"

İZSU konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yaz aylarında artan nüfusla birlikte su tüketiminin artması sonucu şebeke basıncının düştüğünü ve bölgenin yüksek kesimlerinde su kesintileri yaşandığını belirtti.

Ekiplerin Denizköy Mahallesi'ndeki kesintileri önlemek için çalışmalar yaptığı belirtilen açıklamada, Çalışma kapsamındaki bölgedeki içme suyu deposuna su takviyesi yapılmakta, sokaklardaki vana sistemi sayesinde dağıtım planlanmaktadır.

En kısa sürede su eşit miktarda dağıtılacak ve su kesintileri minimum seviyeye inecektir. İddia edildiği gibi bölgenin tamamının uzun süreli susuz kalması mümkün değildir.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaynak:Anadolu Ajansı

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...