İsveç'e 'Üçlü Ahitname' uyarısı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İsveç'e 'Üçlü Ahitname' uyarısı

GÜNDEM Haberleri

Dışişleri Bakanlığı, İsveç'te Kuran-ı Kerim’e yönelik saldırının ardından bu defa da şehir merkezinde terör örgütü PKK yandaşlarınca Türkiye'yi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan provokasyon düzenlenmesine ilişkin tepki gösterdi. Bakanlık, "Bu eylem, Üçlü Ahitname taahhüdünün açık ihlali" diyerek çirkin eylemin gerçekleştirilmesine müsaade edilmesini en güçlü şekilde kınadıklarını bildirdi.

İsveç'te Kuran-ı Kerim'in yakılması skandalının ardından aynı gün ikinci bir skandal eyleme daha imza atıldı. Terör örgütü  PKK yandaşlarının, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye'yi hedef alan çirkin eylemine izin veren İsveç yönetimine Türk Dışişleri Bakanlığı’ndan sert tepki geldi.

'EN GÜÇLÜ ŞEKİLDE KINIYORUZ'

Bakanlıktan yapılan açıklamada 'Üçlü Ahitname' hatırlatılarak, “İsveç'te PKK terör örgütü iltisaklı gruplarca ülkemiz karşıtı propaganda eylemi gerçekleştirilmesine müsaade edilmesini en güçlü şekilde kınıyoruz" denildi.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklama şöyle;

İsveç'in başkenti Stokholm'de bugün kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim'e karşı yapılan aşağılık saldırıya izin verilmesinin hemen ardından bu defa şehir merkezinde PKK terör örgütü iltisaklı gruplarca ülkemiz karşıtı propaganda eylemi gerçekleştirilmesine müsaade edilmesini en güçlü şekilde kınıyoruz.

Bu eylem, terör örgütlerinin propagandasının engellenmesine dair, İsveç'in de imzacı olduğu, Üçlü Ahitname taahhüdünün açık ihlalidir.

Üçlü Ahitname'deki taahhütlere bağlı olunduğunu söylemek ile bu taahhütleri yerine getirmek iki ayrı husustur. İsveç'ten, Üçlü Ahitname'deki taahhütleri uyarınca özellikle terörizmle mücadele alanında söylemin ötesinde, somut ve etkili adımlar atmasını beklediğimizi bir kez daha vurguluyoruz.

https://twitter.com/TC_Disisleri/status/1616861841845616640

.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...