İstanbul’da Filistin’e destek seli: Binlerce kişi toplandı

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
İstanbul’da Filistin’e destek seli: Binlerce kişi toplandı

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarına karşı dünyada birçok noktada destek yürüyüşleri devam ediyor. İstanbul’da da Milli İrade Platformu tarafından Büyük Filistin Yürüyüşü" başlatıldı. Yürüyüşe binlerce kişi katıldı.

İsrail-Filistin gerilimi 8’inci gününe girerken bölgede gerilim şiddetini koruyor. İsrail’in yoğun bombardımanlarına maruz kalan Filistin halkı için destek yürüyüşleri ise devam ediyor. İstanbul’da da İsrail'in saldırılarına tepki göstermek amacıyla yürüyüş gerçekleştirildi.

“BÜYÜK FİLİSTİN YÜRÜYÜŞÜ”

Sultanahmet'te gerçekleştirilecek yürüyüş için katılımcılar Beyazıt'ta toplandı. Polis ekipleri, yürüyüş güzergahında yoğun güvenlik önlemi aldı. Yürüyüşe katılmak üzere Fatih, Eminönü ve Aksaray yönünden Beyazıt Meydanı'na gelen kadın, çocuk, yaşlı binlerce kişi, ellerinde bayraklarla yürüyüşe hazırlandı. Etkinliğe, kadın ve çocukların geniş katılım göstermesi dikkati çekti.

İstanbul’da Filistin’e destek seli: Binlerce kişi toplandı

FİLİSTİN’E DESTEK İÇİN AKIN ETTİLER

Eyleme katılanlar, Türkiye ve Filistin bayraklarının yanı sıra Filistin'e destek için çok sayıda döviz ve pankart taşıdı. Meydanda toplanan gruplar, Filistin lehine çeşitli sloganlar attı. İsrail'in saldırılarına tepki gösteren gruptakiler, bu ülkeyi sloganlarla protesto etti.

Sloganlar eşliğinde Ayasofya Meydanı'na ulaşan grup, etkinliğin tamamlanmasının ardından Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde akşam namazı kıldı. Kalabalık nedeniyle camiye giremeyen bazı katılımcılar, namazlarını meydanda eda etti.

İstanbul’da Filistin’e destek seli: Binlerce kişi toplandı

SLOGANLAR ATILDI MARŞLAR OKUNDU

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın kıldırdığı namazın ardından Filistin için dualar edildi.

Duasında, yeryüzünde nice zulümler işlendiğini ifade eden Erbaş, "Filistin'de, Gazze'de, Kudüs'te, Arakan'da, Irak'ta, Hindistan'da, Keşmir'de, Doğu Türkistan'da ve dünyanın pek çok yerinde yaşanan bu zulümleri en kısa zamanda ortadan kaldır, sana yalvarıyoruz ya Rabbi." dedi.

Namazın ardından cami önünde toplanıp, telefonlarının ışıklarını açarak slogan atan ve marşlar okuyan grup, sonrasında dağıldı.

Bu arada, yürüyüş nedeniyle tramvay seferleri Kabataş-Eminönü ve Yusufpaşa-Bağcılar istasyonları arasında yapıldı.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...