İsrail Başbakanı Netanyahu Gazze sınırındaki askelerle görüştü: Kara harekatının sinyalini verdi

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, çatışmaların başladığı 7 Ekim'den bu yana ilk kez Gazze Şeridi'nin doğu sınırına gelerek İsrail askerleriyle görüştü. Netanyahu'nun askerlere "Bir sonraki aşama için hazır mısınız?" diye sorması, dikkat çekti.

İsrail-Hamas arasındaki çatışmalar tüm şiddetiyle devam ederken, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'dan dikkat çeken bir hamle geldi. 

Çatışmaların başladığı 7 Ekim'den bu yana ilk kez Gazze sınırına gelen Netanyahu, Hamas'ın saldırılarından en kötü etkilenen Be'eri ve Kfar Azza yerleşim yerlerindeki İsrail askeriyle görüştü.

Netanyahu, Gazze Şeridi'nin doğu sınırına yakın yerleşim yerlerinde İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) yetkililerinden de bilgi aldı.

"HEPİMİZ HAZIRIZ"

Netanyahu'nun denetleme sırasında askerlere "Bir sonraki aşama için hazır mısınız? Yeni aşama geliyor" diye sorması, kara harekatının sinyali olarak yorumlandı.

Netanyahu, ziyaretine ilişkin yaptığı sosyal medya paylaşımına da "Hepimiz hazırız" notunu düştü.

İsrail Başbakanı Netanyahu Gazze sınırındaki askelerle görüştü: Kara harekatının sinyalini verdi

Öte yandan İsrail, dün "Gazze'nin güneyi boşaltın" tehdidinin ardından saldırılarını artırırken, verilen 6 saatlik ek süre de doldu.

İsrail ordusu sınıra tank ve asker sevkiyatını sürdürürken namlular Gazze yönüne çevrildi.

400 BİN GAZZELİ YERİNDEN OLDU

Deniz ve havadan gerçekleştirilen saldırılarda şu ana kadar 400 binden fazla Gazzeli evlerini terk etmek zorunda kaldı.

BM ise İsrailli yetkililere, Gazze Şeridi'ndeki BM tesislerine sığınan tüm sivillerin koruması çağrısında bulundu.

GAZZE'DE CAN KAYBI 2 BİN 215'E YÜKSELDİ

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada da İsrail'in saldırıları sonucu Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısının 724'ü çocuk, 458'si kadın olmak üzere 2 bin 2 bin 215'e yükseldiği bildirildi.

Saldırılarda yaralananların sayısının 2 bin 450'si çocuk, bin 536'sı kadın olmak üzere 8 bin 714'e yükseldiği bildirildi.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...