İstanbul Mitingi 17 Nisan'ı müjdeledi

Düzenleyen:
İstanbul Mitingi 17 Nisan'ı müjdeledi

GÜNDEM Haberleri

Asrın kararının sandıktan çıkmasına 1 hafta kala İstanbul tarih yazdı... Yenikapı’da düzenlenen coşkulu mitingde 2 milyon kişi âdeta ‘tek yürek’ oldu.

Alanı dolduran kalabalığın 16 Nisan’ın habercisi olduğunu söyleyen Yıldırım “Bütün dünyanın gözü o gün sizde olacak. Sizler tarihin akışını değiştireceksiniz” dedi. İstanbul dün yine tarihi günlerden birini yaşadı. 7 Ağutos’ta tarihin en büyük buluşmasına ev sahipliği yapan Yenikapı bu defa ‘Büyük İstanbul Mitingi’ ile doldu taştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımıyla gerçekleşen buluşma için vatandaşlar, sabah saatlerinden itibaren Anadolu ve Avrupa yakasından otobüs, Marmaray, metrobüs, metro ve deniz yoluyla alana geldi. 
Coşkulu bir kalabalığa ilk olarak Başbakan Binali Yıldırım seslendi. “16 Nisan’da sandıktan çıkan her ‘evet’ ile Türkiye gücüne güç katacak” diyen Yıldırım, konuşmasında CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklendi. Başbakan özetle şunları söyledi:
İstanbul Mitingi 17 Nisan'ı müjdeledi
CEVABI İSTANBUL VERDİ

15 Temmuz’a ‘tiyatro’ diyenler, 15 Temmuz direnişine ‘kontrollü darbe’ diyenlere de İstanbul 16 Nisan’da cevap vermeye hazır mı? 8 ay önce bu meydanda darbeyi lanetleyen Kılıçdaroğlu, çıkmış bugün diyor ki ‘15 Temmuz kontrollü bir darbedir’. Madem 15 Temmuz bir yalandı, bir senaryoydu, Yenikapı’da milli irade mitingine katılıp milyonlara neden yalan söyledin ey Kılıçdaroğlu. O gece İstanbul geçilmedi, o gece milli iradeye kast edenler geldikleri gibi gittiler. Onlar ki 27 Mayıs’ta Menderes’i asanlar, onlar ki 12 Mart’ta gazi meclisi kuşatanlar, onlar ki 12 Eylül’de gençlerimizi baharında solduranlar. Onlar ki 28 Şubat’ta insanlarımızı ötekileştirdiler. Bunlar 17-25 Aralık millete kumpas kurdular. Ama 15 Temmuz’da sert kayaya çarptılar. Milletin sillesi tepelerinde patladı. İstanbul ‘sizi denize dökeceğiz’ diyenlere buradan Yenikapı meydanından cevabı verdi.  

OYUN PEŞİNDELER
Tıpkı 1. Dünya Savaşı’nda olduğu gibi Türkiye’yi dize getirmek, istikametini çizmek isteyenler, karanlık bir oyun peşinde. Kimi zaman bölücü terör, kimi zaman kardeş kavgası, kimi zaman ekonomik krizlerle Türkiye’nin yolunu kesmek istiyorlar. Cumhurbaşkanımıza suikast planları yapıyorlar. Hükümeti yok etmeye çalışıyorlar. Milletin meclisinin üzerine bombalar yağdırıyorlar. Başaramadılar, başaramayacaklar. Ne çukur kazanlar, ne de Pensilvanya’nın alçak FETÖ örgütü milletin yolunu kapatamayacak. Allah’ın yardımı ve milletin desteği ile millet iradesine yönelerek her türlü saldırıyı püskürttük. Bu şer odakları ile daha da güçlü mücadele için 16 Nisan bir milat olacak. Sandıktan çıkan her ‘evet’ ile Türkiye gücüne güç katacak. Her ‘evet’, şer odaklarının hesabını bozacak.

EN BÜYÜK ESERİMİZ OLACAK
 Türkiye’nin en büyük eserini inşa etmenin eşiğindeyiz. 8 gün sonra merhum Alparslan Türkeş’in, Turgut Özal’ın, Süleyman Demirel’in Muhsin Yazıcıoğlu’nun, Necmettin Erbakan’ın hayalini gerçeğe döndürmenin yolunu açacağız inşallah. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi en büyük eserimiz olacak. Türkiye’de artık güçlü hükümetler dönemi başlıyor. Vesayetçiler artık tarihin derinliklerinde yok olacaklar. Türkiye kalıcı istikrara kavuşacak. Ekonomi büyüyecek. Demokrasi standartlarımız daha da yükselecek. 
Görüyorum ki İstanbul Yenikapı meydanında heyecanla 16 Nisan’ı bekliyoruz. Bu muhteşem tablo bize müjde veriyor. Sadece evet demeyeceksiniz, tarihin akışın da değiştireceksiniz. Türkiye’nin yükselişine, dirilişine istikamet vereceksiniz. Omuzumuzda sorumluluğumuz büyük ama biliyoruz ki siz bu sorumluluğu hakkı ile yerine getireceksiniz. Mücadeleniz mübarek olsun. 16 Nisan Türkiye için mübarek olsun. 
İstanbul Mitingi 17 Nisan'ı müjdeledi
NOTLAR:
Demokrasi Marşı milyonları coşturdu
- “Bir Temmuz akşamıydı hava sıcaktı” diye başlayan Demokrasi Marşı, Yenikapı’yı yine coşturdu. İhlas Medya’nın yaptığı marşın söz yazarı arkadaşımız Hanefi Söztutan, bestecisi Necmi Çiçekçi ve seslendiren Gürkan Kömürcü platforma çıkarak halkı selamladı. Marş çalınırken coşku doruğa çıktı.
-  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sesinden yayınlanan “Evet” şiiri Yenikapı Mitingi’nde meydanda ilk defa yayınlandı. 
- Yenikapı’da protokol yoktu. Cumhurbaşkanı ve Başbakan, şehit yakınları, gaziler ve engellilerle yan yana oturdu. 
- Mitingde 5 bin polis, 700 sağlık personeli görev yaptı. 
- 95 metrelik sahnede 600 ton malzeme kullanıldı.
- Bazı gençlerin Erdoğan’ın maskelerini takarak alana geldiği görüldü.
İstanbul Mitingi 17 Nisan'ı müjdeledi
ERDOĞAN: Öyle bir evet çıkacak ki...
Kılıçdaroğlu o koltukta oturamayacak

“Bir gün FETÖ’nün borazanlığını yapan, ertesi gün PKK seviciliğine soyunan, bir sonraki gün başka bir terör örgütünün avukatlığını üstlenen parti, cumhuriyetin partisi olamaz”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Evet Platformu” tarafından düzenlenen Büyük İstanbul Mitinginde toplanan kalabalığa seslendi. Türkiye her şeyi gibi demokrasisini de hak ettiği bir ülke olduğunu belirten Erdoğan, milletin 15 Temmuz gecesi Boğaziçi köprüsünü, İBB’yi Üsküdar Meydanı’nı darbecilere bırakmadığını söyledi. Erdoğan’ın konuşması özetle şu şekilde: 

BUNLARDA YÜREK YOK
15 Temmuz gecesi 03.30 gibi Atatürk havalimanına indiğimde on binlerce kişi beni karşıladı. Aynı gece benden 3-3,5 saat önce CHP Genel başkanı gelmişti. Kendi ifadesiyle 23-23.30 gibi. Havalimanına gelmiş. Bakıyor ortalık karışık. Hemen Bakırköy Belediye Başkanının evine gidiyor. Sayın Cumhurbaşkanı Marmaris’ten çıktığında beni haberdar etseydi bende oraya gelirdim diyor. Biz tüm Türkiye’ye çağrımızı yaptık. Sen de çıkıp gelseydin. Darbe olduğunda tankların üzerine ilk ben çıkarım diyen bu. Bunlarda yürek diye bir şey yok. Sonra çıkıp, utanmadan ‘Bu kontrollü darbedir’ diyor. Ey Kılıçdaroğlu, bu ifade var ya şehitlerimizin ruhunu muazzep edecektir, yakınlarımızın ve gazilerimizin yüreğini kanatacak laflardır bunlar. Kontrollü koltukta oturan, her işin o şekilde yürüdüğünü sanır. Kasetle geldi ya kontrollü koltuk... Çünkü bu kasetle oraya gelmiş olan bir kişi. 7 seçim kaybettin, şimdi 8’inciye hazırlanıyor ama inanın yine gitmez, gitmez. Koltuk kontrollü fakat ne olursa olsun, biz onlara rağmen yolumuza devam edeceğiz. 

GELİN BU ADAMDAN KURTULUN
CHP’ye gönül vermiş kardeşlerim için üzülüyorum, fikirlerimiz uymasa da bu kardeşlerimizin Kılıçdaroğlu gibi bir felakete maruz kalması gerçekten üzüntü verici. Onun için diyorum ki 16 Nisan, CHP’ye gönül vermiş kardeşlerimin de günüdür. Gelin bu adamdan kurtulun. 16 Nisan’da şöyle rekor bir evet oranına ulaşmamız halinde artık bu zatın yerinde oturamayacağına inanıyorum. Bir gün FETÖ’nün borazanlığını yapan, ertesi gün PKK seviciliğine soyunan, bir sonraki gün başka bir terör örgütünün avukatlığını üstlenen parti, cumhuriyetin partisi olamaz. Cumhuriyetin sahibi cumhurdur, millettir. 

AVRUPA’YA DERS VERECEK MİYİZ? 
“İstanbul, 16 Nisan’da ‘evet’ diyerek, Avrupa’nın birçok ülkesine medeniyet dersi veriyor mu?” “İstanbul, Avrupa Avrupa duy sesimizi demeye hazır mı?” İstanbul DEAŞ denen katliam makinesinin, DHKPC denen cinayet şebekesinin kökünü kurutmaya hazır mı? diye soran Cumhurbaşkanı Erdoğan, mitinge katılanlardan “Evet” cevabını aldı. 

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...