Irak'tan Türkiye'ye hava sahası uyarısı

- Güncelleme:
Irak'tan Türkiye'ye hava sahası uyarısı

GÜNDEM Haberleri

Sabah saatlerinde Irak Başbakanı Nuri El Maliki, Irak hava sahasının komşu ülke uçakları tarafından ihlal edilmesi karşısında suskun kalmayacaklarını söyledi. Öğleden sonra ise Irak hükümet sözcüsü Ali Debbağ, Türkiye'yi Irak hava sahasını ve sınırlarını ihlal etmemesi için uyardı.

Irak Başbakanı Nuri El Maliki, nbsp;Bağdat'taki Polis Akademisi'nde düzenlenen mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, komşu ülkelerin uçaklarının Irak hava sahasını ihlal ettiğini ve bunun kabul edilemez olduğunu belirterek, "Hava sahamızın ihlali karşısında suskun kalamayız" dedi. nbsp;
nbsp; Maliki, "Ülke dış müdahalelere maruz kalıyor. Her gün komşu ülkelerin uçaklarının hava sahamızı ihlal ettiğini duyuyoruz. Ülkemizin ulusal egemenliği kasıtlı ya da kasıtsız bir şekilde çiğneniyor. Bunu kabul etmiyoruz ve bunun karşısında suskun kalamayız. Başkaları kendini sorgulasın. Irak'ın egemenliği, güvenliği, hava sahası ve karasularına gerekli saygı konusunda kendilerini sorgulasınlar. Ülkenin egemenliği ve güvenliği hedef alındığında bunlara karşı siz polisler karşı duracaksınız" ifadesini kullandı. nbsp;
nbsp; nbsp;
DEBBAĞ, TÜRKİYE'Yİ UYARDI
Irak hükümet sözcüsü Ali Debbağ ise, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Türkiye'yi Irak hava sahasını ve sınırlarını ihlal etmemesi için uyardı. nbsp;Debbağ, "Irak hükümeti hava sahası ve egemenliğinin ihlal edilmesini kınıyor ve hava sahası ve sınırlarını ihlal etmemesi için Türkiye'yi uyarıyor" dedi.

HAVA SAHASI KAPATILMIŞTI nbsp;
Bugün sabah saatlerinde Irak'ın Türk uçaklarına hava sahasını kapattığı iddia edilmişti. Ancak daha sonra yapılan açıklamalarda, Irak'taki elektrik kesintisi nedeniyle radarlar çalışmadığı için Türk Hava Yolları'nın bu ülkeye yapacağı 4 seferi, gecikmeli olarak gerçekleştirildiği belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...