Bakan Eker: Mazota zam yok

- Güncelleme:
Bakan Eker: Mazota zam yok

Ekonomi Haberleri

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, mazot fiyatlarında herhangi bir değişikliğin şu anda gündemde olmadığını söyledi.

Bakan Eker, Wow Otel'de "yeniden yapılanma, yeni logo, kurumsal kimlik ve yeni web sayfası" çalışmalarıyla ilgili yaptığı basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

##tgvideo##

Gıda denetimleriyle ilgili bir soruya karşılık veren Bakan Mehdi Eker, "Denetimler zaten durmadı, devam ediyor. Ramazan'a dönük olarak da özellikle denetimler biraz da sıkı, dikkatli yapılıyor" dedi.

BAKANLIK BÜNYESİNDE YAPILANMA SÜRECİ
Bakanlık bünyesindeki yeniden yapılanma çalışmalarıyla ilgili bir soru üzerine ise Bakan Eker, "Daha etkin bir hizmet üretmek, daha iyi hizmet etmek için Tarım Bakanlığı'nın bürokratik yapısında yenilenme oldu. Bakanlık Merkez Teşkilatı yenilendi bazı bürokratik kademeler çıkarıldı, böylece daha hızlı, daha seri kararlar alınabilsin ve uygulama yapılabilsin diye. Bu da vatandaşa sektörün faaliyetleri açısından yansıyacak. Bu bir gereklilik. Çünkü gelişen toplum ihtiyaçları bu yönde. Daha hızlı, daha etkin, daha dinamik bir yapı gerekiyor. Biz de buna göre bakanlığı yeniden organize ettik. Merkezdeki kuruluşları, genel birlikleri buna göre yapılandırdık. Eskiden birçok konu bir genel müdürlük bünyesinde yer alıyordu veya bir konu farklı farklı genel müdürlükler içerisinde yürütülüyordu. Biz bunları konularına göre yeni genel müdürlükler oluşturduk. Mesela hayvancılık, balıkçılık ve su ürünleri genel müdürlükleri yoktu bunları kurduk. Gıda genel müdürlüğü kurduk. Böylece daha etkin hizmet üretmeyi amaçlıyoruz. Bundan sonra da ihtiyaçlar ölçüsünde bu tür değişiklikler tekrar yapılıyor" diye konuştu.
Bakan Eker, mazot fiyatlarında bir değişiklik olup olmayacağı yönünde sorulan bir soru üzerine de, "Mazotta bir değişiklik şu anda yok" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...