İpek: Cezaevlerinde 5 bin 534 PKK'lı var

İpek: Cezaevlerinde 5 bin 534 PKK'lı var

GÜNDEM Haberleri

Suruç katliamı sonrası terör örgütüne ağır darbe vuruldu. Etkisiz hâle getirilen binlerce PKK'lı dışında bin 308 terör örgütü üyesi de cezaevine konuldu

Ebru Karatosun ANKARA
Ankara Hakimevi'nde yargı muhabirleriyle bir araya gelen Adalet Bakanı İpek, Ankara katliamıyla ilgili güvenlik birimlerinin yoğun bir çalışma içerisinde olduğunu kaydetti. Yapılan bir haber nedeniyle aranan çok önemli bir failin firar ettiğine işaret eden İpek, “Toplam 9 kişi aranıyor. Basınımız bu sorumlulukla hareket etmeli. Güvenlik zaafı varsa bu kamuoyuyla paylaşılacak” dedi.
Bakan İpek, temmuz ayında yaşanan Suruç katliamı sonrası PKK, KCK, YGH örgütüne mensup bin 308 kişinin tutuklandığını belirterek, “DAEŞ ve El Kaide'ye mensup 276 tutuklama, DHKP-C ve diğer sol örgütlerine mensup 89 kişi tutuklandı. Toplam bin 623 tutuklama olayı gerçekleştirildi. Yine 22 Temmuz tarihi sonrası bin 463 kişi hakkında da mahkemelerimizce adli kontrol kararı verildi. 22 Temmuz itibariyle DEAŞ'e mensup 6 hükümlü ve 52 tutuklu bulunuyordu, bugün itibariyle 264 tutuklu 7 hükümlü var” dedi. Doğu ve Güneydoğu'da sözde özerklik, öz yönetim ilan eden ve açıklayan belediye başkanlarının tutuklandığını hatırlatan İpek şu an itibariyle 28 tutuklama ve 23 de adli kontrol kararının olduğunu açıkladı. Adalet Bakanı Türkiye'deki hükümlü tutuklu sayısına ilişkin olarak bilgi de verdi. Şu anda Türkiye genelinde 361 ceza infaz kurumumuzda 173 bin 87 hükümlü ve tutuklunun bulunduğunu vurgulayan İpek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Cezaevinde toplamda 7 bin 469 terör suçlarından bulunan hükümlü ve tutuklu bulunuyor. Bunların 5 bin 534'ü PKK'lı. KCK'dan 366, DHKP-C'den 292, Devrimci Karargah Örgütü'nden 11, MLKP 51, TKPL-TİKKO 93 diğer sol örgütlerden 243 olmak üzere toplamda 6 bin 590 hükümlü ve tutuklu var. Hizbullah 292, El Kaide 90, Sivas Olayları 25 ve paralel yapıdan da 112 tutuklu bulunuyor.” Yaşanılan son terör olayları sonrasında HDP'nin İmralı ile görüşme taleplerinin olup olmadığı yönündeki bir soruya da Bakan İpek, “Görüşmeleri de gerekmiyor. Terör örgütü silahını gömecek, üzerine de beton dökecek. Onun dışında konuşacağımız bir hususun olmadığı defalarca ifade edildi. Biz aynı noktadayız” cevabını verdi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...