İmam, defin sırasında yaşadığı acı olayı anlattı: Karışma, o annesiyle beraber olsun

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İmam, defin sırasında yaşadığı acı olayı anlattı: Karışma, o annesiyle beraber olsun

GÜNDEM Haberleri

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler 11 kenti vurdu, binlerce bina yerle bir olurken en az 40 bin vatandaş hayatını kaybetti. Depremlerden en çok etkilenen illerin başında gelen Adıyaman'da acı büyük. 34 yakın akrabasını kaybeden Adıyamanlı imam Mehmet Tahir Durmuş, bir depremzedenin kendisine sorduğu soruyu paylaştı, enkaz altında doğum yapan kadınla ilgili soru yürekleri dağladı.

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki büyük deprem bölgede büyük yıkıma neden oldu. 14'üncü gününe girilen depremde binlerce bina yerle bir oldu, çok sayıda ölü ve yaralı var. 'Asrın felaketi'nden en çok etkilenen iller arasında yer alan Adıyaman'da en büyük acıyı yaşayanlardan birisi de Yeni Mezarlık Camii İmam Hatibi Mehmet Tahir Durmuş oldu. Durmuş, deprem esnasında 11 katlı binalarının 2'nci katından dışarı çıktı, başka binada yaşayan oğlu Muhammed Talha ve ailesinin yardımına gitti.

Durmuş, yıkılan binadan arkadaşlarının yardımı ile önce oğlunu sonra da gelinini sağ çıkardı. Durmuş, yaralı olan gelininin hastanede tedavi altında olduğunu ve durumunun iyi olduğunu belirtirken, yaşadıklarını anlattı.

"34 YAKIMINI KAYBETTİM"

Depremde 34 yakın akrabasını kaybettiğini aktaran Durmuş, "Cenaze namazlarını kılarken bu akrabalarımın hepsi önüme geldi. Onların da cenaze namazlarını kıldım. Yanımızda büyüdüler, hep beraberdik. Öğretmen, doktor, imam yüzlerce dostumu kaybettim. Çok büyük acı yaşadık" dedi.

İmam, defin sırasında yaşadığı acı olayı anlattı: Karışma, o annesiyle beraber olsun

"EN ACIYI TAHMİNİMCE BEN YAŞADIM"

Deprem günü hemen harekete geçerek akrabalarının yaşadığı binalara gittiklerini ve yüzlerce insanın enkaz altında olduğunu gördüklerini söyleyen Durmuş, 8 yıldır görevli olduğu Yeni Mezarlık Camii'ne geldiğinde ise yüzlerce cenazenin yan yana olduğunu söyledi.

Durmuş "Ben burada 8 yıldır görev yaptığım için birçok kişi beni tanıyor. En acıyı tahminimce ben yaşadım. Boynuma sarılarak 'Bu benim babam', Bu benim ablam', ' Bu benim nenem, dedem' diyerek ağlayanlara 'Korkmayın, bunlar afette vefat eden Müslümanlardır' diyerek teselli ettik" diye konuştu.

GÖBEK BAĞI KESİLMEDEN ANNESİYLE GÖMÜLDÜ

Durmuş, defin sırasındaki acı bir hadiseyi de şöyle anlattı. "Beni tanıyan bir arkadaş 'Hocam eşim depremde enkaz altında doğum yapmış. Göbek bağı ayrılmamış. Bebeğimi ayrı mı yoksa annesinin yanında mı defnedeyim' diye sordu. Kendi vicdanımın sesimi dinleyip 'Karışma, o annesi ile beraber olsun' dedim. Böyle bir acı yaşadık" dedi. (Sabah)

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...