Ilgaz Dağı alevlere teslim! 15 hektar küle döndü

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Ilgaz Dağı alevlere teslim! 15 hektar küle döndü

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Ilıgaz Dağı'nın Bozaltı köyü mevkiindeki ormanlık alanda bilinmeyen bir nedenle çıkan yangın ekiplerin yoğun müdahalesi ile kontrol altına alındı. Yangında yaklaşık 15 hektar alan küle dönerken, yangının nedeninin belirlenmesi için inceleme başlatıldı.

Çankırı ile Kastamonu'nun sınırında bulunan Ilgaz Dağı'nda bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangını gören vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi.

İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler alevleri söndürmek için çalışma başlattı. Bölgeye sevk edilen 4 helikopterle de alevlere havadan müdahale edildi.

İNCELEME BAŞLATILDI

Ekiplerin müdahalesi ile yangın yaklaşık 3 saatte kontrol altına alındı. Ekipler ormanlık alanda soğutma çalışmalarını hem havadan hem de karadan sürdürürken, yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için inceleme başlatıldı.

Ilgaz Dağı alevlere teslim! 15 hektar küle döndü

"YAKLAŞIK 15-20 HEKTAR ALAN ETKİLENDİ"

Yangının kontrol altına alındığını belirten Ilgaz Belediye Başkanı Mehmed Öztürk, 1Yangın haberini alır almaz Ilgaz Belediyesi ekipleri ilk müdahaleyi yaptı. Tüm ilçe belediyeleri itfaiye ekiplerini, su tanklarını gönderdi. Akabinde helikopterler geldi. Yaklaşık 15-20 hektar alanı etkiledi. Buranın çok sık bir orman olmayışı sayesinde yangını kısa sürede kontrol altına alabildik. Ricam, tüm halkımız pikniklerini piknik alanında yapsın. Ilgaz değerli ormanlarla çevrili bir alan. Allah korusun daha büyük zayiat verebilirdik" dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...