Orman yangını söndürüldü, bilanço ağırlaşıyor! Hawaii'de 338 kişi kayıp

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Orman yangını söndürüldü, bilanço ağırlaşıyor! Hawaii'de 338 kişi kayıp

DÜNYA Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

ABD'nin Hawaii eyaletinde Ada tarihinin en büyük doğal afeti olarak kayıtlara geçen orman yangını söndürüldü. Yangında şu ana kadar 115 kişinin öldüğü açıklanırken, 338 kişiden de haber alınamadığı bildirildi.

ABD’nin Hawaii eyaletindeki orman yangınları kontrol altına alındı ancak doğal afetin bilançosu gün geçtikçe ağırlaşıyor. Maui ilçesi yetkilileri, halen 338 kişiye ulaşamadıklarını açıkladı.

Yetkililer, dün öğle saatleri itibarıyla yangın bölgesinde mahsur kalanlardan 1732 kişiye daha ulaşıldığını belirterek, mağdurların sağlık durumlarının iyi olduğunu kaydetti.

Maui Polis Şefi John Pelletier, yaptığı yazılı açıklamada "(Kayıplar listesi) Bu isim listesini bugün yayımlıyoruz çünkü bunun soruşturmaya yardımcı olacağını biliyoruz. Bu kolay bir şey değil ancak soruşturmayı mümkün olduğunca eksiksiz ve kapsamlı hale getirmek için elimizden gelen her şeyi yaptığımızdan emin olmak istiyoruz." ifadelerine yer verdi.

ÖLÜ SAYISI 115’E ÇIKTI

Federal Soruşturma Bürosu (FBI) yetkililerinin desteğiyle hazırlandığı belirtilen liste, felaketin büyüklüğünü ortaya koyarken bölgede son yüzyılda bir orman yangını sonrası ortaya çıkan en büyük kayıp listesi olma özelliğine sahip.

Orman yangınlarındaresmi ölü sayısı en son 115 olarak açıklanmıştı. Sayının daha da artmasından endişe duyuluyor.

Başkan Joe Biden, 22 Ağustos'ta Hawaii'yi ziyaret etmiş ve yangında zarar görenlere yardım sözü vermişti.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...