İkinci dalga değil birincinin etkileri

Düzenleyen:
İkinci dalga değil birincinin etkileri

GÜNDEM Haberleri

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ankara’da Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrasında salgına ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları cevaplandırdı. Koca özetle şunları söyledi:

∂ İkinci dalgayı yaşamadığımızı rahat söyleyebiliriz. Birinci dalganın etkilerini görüyoruz. Maske kullanmamak kişisel hukukun ihlalidir.
∂ Kurban Bayramı’nda kısıtlılık olabileceğini şimdiden söylemem zor. Salgının seyri belirleyici olacak ama kısıtlılığın Ramazan Bayramı’ndaki gibi olmayacağı kanaatindeyim.
∂ Ülke genelinde şu an bir kısıtlama düşünmüyoruz. İller, ilçeler, köyler bazında birtakım kısıtlamaları il hıfzıssıhha kurulları alabilir.
∂ Hastane yükü beklentimiz doğrultusunda ama vaka sayılarının aynı beklenti doğrultusunda olmadığını söyleyebilirim.
∂ Vefat edenlerin yaş ortalamasının yükseldiğini görüyoruz. 16 Mayıs’tan önce ortalama vefat yaşı 71 iken şimdi 74’e kadar çıktı.
∂ Hastaların yaş ortalaması ise 41’den 32’ye düştü. Gençlerimiz kendilerini rahat hissetmemeli. 118 bin kişi tarandı, bağışıklık oranımız yüzde 1’in altında.
∂ Aşı ile ilgili sonuçlar iyi ama klinik çalışmalara eylül-ekimden önce geçmek zor görünüyor. Rusya ve Çin ile ortak çalışıyoruz.
∂ (YKS) Yığılmanın daha az olacağını umuyoruz. Aileler sınav merkezinin uzağında beklemeli, kalabalık oluşturmamalı.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...