İki bakanlık harekete geçti: Uyuşturucuya karşı hapiste mücadele

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İki bakanlık harekete geçti: Uyuşturucuya karşı hapiste mücadele

Gündem Haberleri

Uyuşturucu ile topyekün mücadele için Adalet Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı harekete geçti. Mücadele kapsamında bağımlıların tedavisine yönelik 2 büyük kampüs cezaevi kurulacak ve uyuşturucu bağımlıları burada hem cezalarını çekecekler hem de tedavi olacaklar. Yeni sistem için 5 milyar lira bütçe ayrıldı. Şu anda cezaevlerinde 110 binden fazla uyuşturucu suçuna karışan hükümlü bulunuyor.

HABER MERKEZİ ANKARA - Adalet Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı uyuşturucu ile mücadele konusunda önemli bir adım atıyor. İki bakanlık şu anda cezaevlerinde bulunan 110 binden fazla uyuşturucu suçuna karışan hükümlünün rehabilitasyonu için yeni bir sistemi uygulamaya koymaya hazırlanıyor.  

2 KAMPÜS CEZAEVİ KURULACAK 

Adalet Bakanlığı biri Türkiye’nin doğusunda diğeri de batısında olmak üzere ilk etapta iki büyük özel cezaevi kampüsü yapacak. Bu cezaevlerinde sadece uyuşturucu suçlarından hükümlü bulunanlar kalacak. Kampüslerde rehabilitasyona yönelik uygulamalar olacak. Uyuşturucu suçundan hükümlü olanlar bu cezaevlerinde hem cezasını çekecek hem de zorunlu olarak tedavi olacaklar.  

YASAL ALT YAPI OLUŞTURULUYOR 

Adalet Bakanlığı kaynakları, sistemin yasal alt yapısının 7’inci Yargı Paketi ile oluşturulacağını belirterek, “Adalet Bakanlığı olarak sırf bu maksatla tedavi ve rehabilitasyon uygulanacak müstakil cezaevleri kuracağız. Bu cezaevlerinde kalanların tedaviye katılımı zorunlu olacak. ‘Ben katılmıyorum’ diyemeyecekler. Sağlık Bakanlığı da işin içinde olacak” dedi.

Sağlık Bakanlığı bu cezaevlerindeki tedaviyi üstlenecek, ayrıca yine Türkiye genelinde uyuşturucu başta olmak üzere her türlü bağımlılık konusunda tedavi hizmetlerinin verileceği hastaneler kuracak. İki bakanlık arasında bu konularda bir protokol yapılacak ve sistemin nasıl işletileceğine yönelik unsurlar belirlenecek.

5 MİLYAR BÜTÇE AYRILDI 

Bağımlılıkla mücadele için devreye alınacak yeni sistem için 2023 bütçesinde de 5 milyar liraya yakın kaynak ayrıldı.

Düzenleyen:  - Gündem
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...