HSYK'da 'ilk raunt' 'paralel'in

HSYK'da 'ilk raunt' 'paralel'in

GÜNDEM Haberleri

Yargıtay, HSYK için üç isim belirledi. Kulislere göre yeni üyelerden ikisi paralel yapıya yakın.

Yargıtay Büyük Genel Kurulu, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyeliğine vereceği 3 asıl, 3 yedek üyenin seçimini yaptı. Yargıtay üyeleri Yakup Ata, Kerim Tosun ve Mustafa Kemal Özçelik HSYK'nın asıl, Salih Sönmez, Ali Eryılmaz ve Alp Arslan da yedek üyeleri oldu. Seçimde 20. Hukuk Dairesi Üyesi Yakup Ata 201, 7. Ceza Dairesi Üyesi Kerim Tosun 196 ve 18. Hukuk Dairesi Üyesi Mustafa Kemal Özçelik 193 oy aldı. Yargı kulislerinde konuşulanlara göre, Adalet Bakanlığı eski Personel Genel Müdürü Mustafa Kemal Özçelik ile Kerim Tosun, paralel yapıya yakın. Yakup Ata ise sosyal demokrat kimliğiyle tanınıyor. HSYK'ya 2 asıl, 2 yedek üye verecek olan Danıştay'ın seçimleri ise pazartesi günü yapılacak.
HSYK Genel Kurulu'nun 22 üyesinden 10'unu ilk derece hâkim ve savcılar, 3'ünü Yargıtay, 2'sini Danıştay, 1'ini Türkiye Adalet Akademisi, 4'ünü ise Cumhurbaşkanı belirliyor. Adalet Bakanı ile müsteşarının doğal üye olduğu HSYK'da, asıl sonucu 12 Ekim'de yapılacak seçim netleştirecek. Üç hafta sonra hakim ve savcılar sandık başına gidecek ve 10 yeni üyenin kim olacağını belirleyecek. 12?Ekim'deki seçimin önemine vurgu yapan yargı çevreleri, tabana paralel yapıya prim verilmemesi mesajı gönderiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...