Hayvanlar da 'mülteci' oldu

Hayvanlar da 'mülteci' oldu

GÜNDEM Haberleri

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), hayvanlarıyla birlikte sınırı aşarak Suruç'a gelen sığınmacıları mağdur etmedi.

Suriyelilerin sınırda bıraktığı 7-8 bin koyunu satın alan AFAD, hayvanları kesip etlerini Suriyelilere ikram etti. Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, "Hiç kimsenin malı zayi olmuyor. Bu etleri de Suriyeli mültecilerin beslenmesi için kullanıyoruz" dedi. Sınırdaki hayvanlar için de kamp kurulacağını belirten AFAD Başkanı Dr. Fuat Oktay, "Sığınmacıların binlerce küçük ve büyükbaş hayvanı sınırın karşı tarafındaki mayınlı alanda bekliyor. Hayvanları orada bırakırsak açlık ve susuzluktan ölme ihtimalleri var. Bu yüzden o hayvanların ihtiyacını giderebileceğimiz bir alan oluşturuyoruz" diye konuştu.

MAYINLI ALANDA AÇ VE SUSUZLAR
AFAD, sınırdaki mayınlı alanda aç ve susuz bekleyen binlerce hayvan için özel bir alan oluşturuyor. Buradaki hayvanlar hastalıklara karşı veteriner kontrolünden geçirilecek. nbsp;



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...