Herkes mahallesinde okuyacak

Herkes mahallesinde  okuyacak

GÜNDEM Haberleri

Çocuğunu istediği okula kaydettirmek için ikamet adresini farklı gösteren veliye ve buna göz yuman okul yöneticilerine ise cezai işlem uygulanacak.



Önümüzdeki günlerde başlaması beklenen okul kayıtları e-okul üzerinden yapılacak. Milli Eğitim?Bakanlığı, 66 ayını dolduran 1 milyondan fazla çocuğu, adrese dayalı nüfus kayıt sistemine göre evlerine en yakın okula kaydedecek. Her okul için belirlenerek ilan edilen alanlar dışındaki adreslerde oturan öğrencilerin kayıt talepleri kabul edilmeyecek. Daha iyi eğitim verdiği veya işine yakın olduğu gerekçesiyle çocuğunu istediği okula kayıt ettirmek için gerçek dışında beyanda bulunan velilere nüfus hizmetleri kanununa göre 500 TL ceza uygulanacak. Gerekli inceleme ve araştırmayı yapmadan öğrenci kaydı yapan okul yöneticileri hakkında da ayrıca işlem yapılacak. nbsp; nbsp;
Kayıt işlemleri sırasında okul veya okul aile birliği adına velilerden bağış, yardım gibi herhangi bir para talebi yapılamayacak. 1 Ocak tarihinden sonra yapılan ikamet nakilleri sebebiyle yapılacak öğrenci kayıt talepleri, okul yönetimleri tarafından ayrıntılı şekilde incelenecek. Tereddüt hâlinde nüfus müdürlükleri veya ilçe emniyet müdürlüklerine ek inceleme yaptırılacak. Gerçek ikameti farklı olduğu tespit edilen ailelerin çocuklarının kayıtları, adresinin bulunduğu kayıt bölgesindeki okullara nakledilecek.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...