Helal olsun Savcı Başkan

Helal olsun Savcı Başkan

GÜNDEM Haberleri

Müftülere 2017 yılında nikâh kıyma yetkisi verildi. Ancak bu yetki resmî nikâh ile sınırlandırıldı. Dinî nikâh kıymak isteyen müftüler, resmî makamdan başka bir yere geçmek zorunda kalıyor. Bu da hem nikâhı kıydırana hem de kıyana zaman kaybettiriyor. Bu problemi ortadan kaldıracak çözüm, Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan’dan geldi.

Başkan Sayan’ın talimatı üzerine dinî ve resmî nikâh artık aynı anda kıyılabilecek. Bu yeni uygulamanın ilk çifti Fatma ve Rojhat, uygulayan ilk memur da Savcı Sayan oldu. Çiftin önce dini, sonra da resmî nikâhları kıyıldı. Ardından müftü önderliğinde dualar edildi. Taze karı kocaya hayırlı olsun dileklerini ileten Sayan “Bundan sonra Ağrı Belediyesi olarak önce dini sonra resmî nikâh kıyacağız. Ailelerin isteği üzerine böyle bir şey yaptık. Çiftler, ikisini bir arada istediklerini müracaat ettikleri zaman belirtecekler” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...