HDP 'emanet' oylarla 28'den 79 vekile çıktı

HDP 'emanet' oylarla 28'den 79 vekile çıktı

GÜNDEM Haberleri

7 Haziran'da barajı aşıp aşmayacağı iktidarı belirleyecek olan HDP, dün sürpriz bir başarı yakalayarak, %13'ün üzerinde oy aldı.

AK Parti'ye karşı özellikle "emanet" oylarla yükselen HDP, 28 vekil ile girdiği sandıktan 29 ilden toplam 79 milletvekili çıkardı. HDP oylarını yine çoğunlukla Doğu illerinden topladı. Bu kapsamda en yüksek oranı yüzde 85.8'lik oranla Şırnak'ta aldı. En az oyu ise % 0.9'luk oranla Trabzon, Ordu, Kütahya ve Çankırı'dan aldı. nbsp;
Eş Başkan Selahattin Demirtaş İstanbul 1. Bölge, diğer eş başkan Figen Yüksekdağ ise Van'dan Meclis' girdi. HDP'nin listesindeki sürpriz isim Şanlıurfa 2. sıradan aday gösterilen Dilek Öcalan ise 25'nci Dönem Meclis gurubunda yer alacak isimler arasında. Bitlis'ten 2 vekil çıkaran HDP, diğer kardeşi de AK Parti'den aday olan Edip Safter Gaydalı seçilemezken, Mahmut Celadat Gaydalı ise Meclis'e girdi.
Çözüm sürecinde aktif rol oynayan İmralı heyetinden 3 isim de Meclis'te yer aldı. Ankara 1. Bölge 1. sıradan Sırrı Süreyya Önder, Ağrı 1. sıradan Leyla Zana ve İstanbul 3. bölgeden Pervin Buldan da Meclis'te yerini aldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...