Harp Akademilerine Tümgeneral atandı

Düzenleyen:
Harp Akademilerine Tümgeneral atandı

GÜNDEM Haberleri

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında yapılan Yüksek Askeri Şura (YAŞ) bir gün sürmüş ve o toplantıda sadece kuvvet kademesi belirlenmişti.

Buket Güven ANKARA

Daha sonra peyderpey yapılan atamalarla ise TSK’nın yukarıdan aşağıya kadar tüm komuta atanmış oluyor. Dün Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında ise Türk Silahlı Kuvvetleri’nde (TSK) 15 general ve iki amiralin atamalarına karar yayınlandı. Mükerrer sayıda üçlü kararname ile yapılan atamalar çerçevesinde Tümgeneral Rafet Sevinç Şaşmaz Harp Akademileri Komutanlığı’na getirildi. Kararname ile Tümgeneral Sinan Yayla Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanı olurken Tümgeneral Mehmet Göktan 1’inci Ordu Komutanlığı Kurmay Başkanlığı’na Tümgeneral Kemal Başak da 3’inci Ordu Kurmay Başkanlığı’na atandı. Diğer atamalar şöyle sıralandı:  Tuğgeneral Celalettin Bacanlı MSB ASAL Daire Başkanlığı’na, Tuğgeneral Mustafa Gönel Kara Kuvvetleri Komutanlığı Denetleme ve Değerlendirme Başkanlığı’na, Tuğgeneral İdris Acartürk Genelkurmay 2’inci İstihbarat Analiz ve Değerlendirme Başkanlığı’na, Tuğgeneral Kadircan Kottaş Diyarbakır’daki 8. Ana Jet Üs Komutanlığı’na, Tuğamiral Ali Çekiç ise Aksaz Deniz Üs Komutanlığı’na, Tuğamiral Cemalettin Bozdağ da Deniz Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı’na atandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...