Cumhurbaşkanı Erdoğan iki yılda çok terledi

Düzenleyen:
Cumhurbaşkanı Erdoğan iki yılda çok terledi

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan halkın seçtiği ilk cumhurbaşkanı olarak görevde ikinci yılını bugün dolduruyor.

Buket GÜVEN ANKARA

Halkın oyları ile seçilen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bugün görevdeki ikinci yılını dolduruyor. Türkiye’nin 12’nci Cumhurbaşkanı Erdoğan, 10 Ağustos 2014’teki seçimi yüzde 52’lik oy oranıyla kazanmıştı. Daha önceki açıklamalarında ‘koşan ve terleyen bir cumhurbaşkanı’ olacağını belirten Erdoğan iki yılda bu sözlerinin hakkını verdi. Cumhurbaşkanı görevdeki ilk yılında 36 defa yurtdışına çıkarak 33 ülkeyi ziyaret etti. Cumhurbaşkanı ilk senede 158 bin kilometrelik yol katetti. İkinci senede ise aralarında Şili-Peru-Ekvador, Uganda-Kenya ve Amerika, Japonya ve Katar’ın da bulunduğu 17 ülkeye daha giderek yaklaşık 100 bin kilometre daha yol katetti. Cumhurbaşkanı farklı ülkeler dikkate alındığında iki senede toplam 50 ülkeyi ziyaret etti. 

SEÇİMİ YENİLEYEN İLK CUMHURBAŞKANI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görevi süresince aldığı en önemli karar ‘seçimin yenilenmesi’ kararı oldu. 7 Haziran seçiminin ardından, Anayasa’da öngörülen 45 günlük sürede hükümet kurulamaması üzerine, 24 Ağustos’ta TBMM Başkanı İsmet Yılmaz ile yaptığı istişari görüşme sonrasında, Anayasa’nın 104 ve 116’ncı maddelerine dayanarak milletvekili genel seçiminin yenilenmesi kararı alan Erdoğan, Türk siyasi tarihine ‘seçimin yenilenmesine karar veren ilk cumhurbaşkanı’ olarak geçti. Erdoğan, iki yıllık görevi boyunca 200’e yakın kanunu onayladı. Erdoğan’ın görevinin ilk yılında hayata geçen bir başka uygulama da ‘Muhtarlar Toplantısı’ oldu. Seçilerek göreve geldikleri için muhtarlara büyük önem verdiğini ifade eden Erdoğan, bugüne kadar yaklaşık 10 bine yakın muhtarı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde misafir etti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...