Hanefi Avcı: 'Devlet arşivi paralel yapının elinde'

Hanefi Avcı: 'Devlet arşivi paralel yapının elinde'

GÜNDEM Haberleri

Eski emniyet müdürü Hanefi Avcı, Gülen Cemaati'nin yıllardır devletin kritik kurumlarını dinlediğini, devletin arşivine sahip olduğunu söyledi.

Cemaatin hâlâ operasyon yapma kabiliyetinin olduğunu söyleyen Avcı şunları kaydetti: "Paralel yapı epey darbe yedi, bir takım unsurları tayin oldu. Destek veren iş adamları desteğini çekti ama bu cemaatin gücünden çok şey kaybettirmedi. Hâlâ illegal çekirdek, gövde yapı güçlü ve operasyon yapabilecek, her türlü provokasyonu yapabilecek gücü ve imkânı var. Bugün MİT bile devletin belli kurumlarından bilgi alırken zorlanır. Emniyet aynı şekilde zorlanır. Cemaat bir saniyede tüm devlet arşivine sahip olur. Devletin hafızası cemaatte. Ellerinde yüzlerce kamu görevlisine şantaj yapacak bilgiler var. Kimi nasıl terbiye ettiklerini biliyoruz. İstediği zaman istedikleri bilgiyi kullanabilirler. Bence tüm MGK ve Dışişleri toplantılarının kayıtları ellerinde mevcut." nbsp;
HÜKÜMET?DÜŞEBİLİRDİ
TGRT HABER?TV'de çarpıcı açıklamalarda bulunan Avcı, "17 - 25 Aralık operasyonlarında başarılı olsalardı, hükümet dik durmasaydı, devamında Başbakan'ın yakınlarını da içeri alacaklardı. Siyasilerin mal varlıklarına el konulacaktı. O zaman hükümet düşerdi" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...