Güvenliği riske atana 500 bin lira ceza

Güvenliği riske atana 500 bin lira ceza

GÜNDEM Haberleri

Başbakanlık veya bakanlıklar başvuruda bulunacak. TİB, 24 saat içinde erişimi engelleyecek.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, internet ortamında ulusal güvenliği tehdit edici içeriklerin 24 saat içerisinde engelleneceğini açıkladı. Amasra tüneli açılışında yeni internet düzenlemesiyle ilgili bilgi veren Bakan Elvan, "Mahkeme kararına rağmen içeriğin çıkarılması sağlanmıyorsa 500 bin liraya kadar ceza uygulanacak" dedi.
Elvan şu mesajları verdi: "Yeni çalışmaya göre, eğer kamu güvenliğini ilgilendiren durum söz konusu ise ilgili bakanın veya başbakanlığın talebi üzerine Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB), içeriğin çıkarılmasını veya erişimin engellenmesini geçici sağlayabilecek. Akabinde mahkemeye karar için başvurulacak. Mahkeme 48 saat içinde kararını verecek. Buna rağmen içeriğin çıkarması sağlanmıyorsa 500 bin liraya kadar ceza uygulaması getireceğiz. nbsp;Anayasa Mahkemesi'nden dönen kanunda, kamu düzeni ve milli güvenlikle ilgili hususlarda karar mercini TİB'i olarak koymuştuk. Burada bir değişiklik yaptık. Bu konuda karar vermesi gereken 'ilgili bakan ve bakanlıktır' diye düşündük. Ben herhangi bir sorun olacağını düşünmüyorum. Bu tamamıyla Anayasamızın 22. maddesine uygun bir düzenleme. Kobani olaylarının bu düzenlemeyla hiçbir ilgisi yok. Ulusal güvenliğimizi tehdit edici birtakım yayınlarla her zaman karşı karşıya kalabiliriz. Bu durumlarda gecikmesinde sakınca bulunması söz konusu ise ilgili bakanlık karar verecek ve TİB'e erişimin engellenmesi için talepte bulunacak."
Güvenliği riske atana 500 bin lira ceza

DİREKSİYONA GEÇTİ, TÜNELİ AÇTI
Bartın ile Amasra arasını 30 dakikadan 5 dakikaya indiren 1100 metrelik tünel, Bakan Lütfi Elvan tarafından açıldı. Tüneli makam aracını kullanarak geçen Elvan "Aşılmaz yolları aştık. 12 yılda 204 km tünel yaptık. Önümüzdeki yıl, dünyanın ikincisi olan Ovit dahil 9 tüneli açağız" dedi.
Osman Çobanoğlu Bartın





UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...