Kalite farkı

A -
A +

23 Mayıs'taki finali kaybeden kupadan fazlasını kaybedecek. Kazanan da kupadan fazlasını kazanacak.

 

Tolunay Kafkas, Emre Mor ve Can gibi iki tehlikeli oyuncusunu G.Saray’a saklamıştı. Belli ki maçın gidişatına göre hamle silahlarıydı bu iki isim. Fakat bu kararıyla kendi takımına nasıl bir mesaj vermişti? Bu mesajda olumlu bir taraf var mıydı? En nihayetinde yarı final oynuyorsunuz. 

İlk yarıda yavaş futbol 

İlk yarı iki takım da birbini kontrol etmekten ibaret, bloklar arası mesafelerini açmış ve yavaş temposuyla ‘önce yemeyeyim, nasılsa bir gol bulurum’ modundaydı. Kafkas Hoca, Rohden’le buluşturduğu topları üçüncü bölgeye indirmeye çalıştı. Fakat Trabzon ikinci bölgede disiplinliydi. Gümrük de halı saha hızındaydı.

 

İlk maçtan skor avantajı olan Karadeniz ekibinin defansif tedbirlerini Berat-Umut ikilisiyle alacağı maç öncesi belliydi. Visca ve Bardhi’nin on birde oynamasıyla defansif yönü zayıflayan Trabzonspor kolay geçiş hücumu yiyor. Takım bu sebeple ligde son sekiz maçında da kalesinde gol gördü. 

Sezonun randevusu 

G.Saray’ın ligde kötü oynasa bile ön bölgedeki usta ayaklarıyla ‘ne yapıp edip gol bulması ve maç kazanması’ gerçeği dünkü maçta da Trabzon için geçerliydi. Takım formsuz bir sezon geçirse de Karagümrük’e göre kadro kalite açısından çok üstün. Nitekim sıkışan oyunda Meunier’in asisti kalite kokuyordu. Onuachu gerekeni yaptı. Gümrük’ün modu iyice düştü. Sonrasında Fountas fişi çekti ve fark geldi.

 

23 Mayıs’ta bizi heyecan dolu bir Beşiktaş-Trabzonspor finali bekliyor. Şimdiden söyleyeyim kaybeden bu sezon çok şey kaybedecek! Kazanan kupadan fazlasını kazanacak. İki takım açısından da tam bir ‘sezon telafi randevusu’ olacak.

∂ Maçın adamı: Meunier

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.