Fransa, Türkiye Yüzyılı'nı mercek altına aldı: Atatürk'ün mirasına Erdoğan sahip çıktı

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Fransa, Türkiye Yüzyılı'nı mercek altına aldı: Atatürk'ün mirasına Erdoğan sahip çıktı

GÜNDEM Haberleri  / Haber Merkezi

Türkiye Yüzyılı, Batı ülkelerinin takibinde... Fransız medyası, Türkiye'nin bir asrını ele aldı. Basın "Atatürk, yüzyıl önce modern Türkiye'yi inşa etti. Erdoğan Atatürk'ün mirasını, kendi dünya vizyonu ışığında yeniden yazıyor" ifadelerini kullandı.

YAZAR: SEVDA KILIÇ- Cumhuriyetin ilanının üzerinden 100 geçti. Bu sebeple Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önümüzdeki asrı "Türkiye Yüzyılı" ilan etti. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen etkinlikler kapsamında “Türkiye Yüzyılı” New York’ta da tanıtıldı.

TÜRKİYE YÜZYILI SAYFALARA SIĞMADI

Bu konu sadece ABD'nin Avrupa'nın da gündemindeydi. "Türkiye Yüzyılı" Fransız basını tarafından yakın takibe alındı. Fransız gazete "Le Monde" konuya ilişkin 100 sayfalık özel sayı çıkarırken "Historia" adlı dergi de kapağına Atatürk'ü taşıdı. Eylül sayısının 35 sayfasını Cumhuriyet'in yüzüncü yılına ayıran dergi, Atatürk'ün mirasına Erdoğan'ın sahip çıktığını yazdı.

"ERDOĞAN VİZYONU"

"Türkiye Yüzyılı Rüyası" başlığıyla çıkan analizde, Atatürk'ün tarihin akışını tersine çevirerek Cumhuriyeti ilan ettiği vurgulandı. Türkiye Cumhuriyeti'nin dünü ve bugününe ilişkin analizde, "Atatürk, yüzyıl önce modern Türkiye'yi inşa etti. Erdoğan Atatürk'ün mirasını, kendi dünya vizyonu ışığında yeniden yazıyor" ifadesi kullanıldı.

"AYASOFYA'DA İLK CUMA NAMAZI"

Dergide, Ayasofya'nın 2020 yılında yeniden cami olarak ibadete açıldığı anımsatıldı. 86 yıl sonra ibadete açılan Ayasofya'da kılınan ilk cuma namazının Lozan Antlaşması'nın 97'nci yıl dönümünde gerçekleştiğine dikkat çekildi. 

 

 

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...