FETÖ’cü iki müdürün 15 yıla kadar hapsi istendi

Düzenleyen:
FETÖ’cü iki müdürün 15 yıla kadar hapsi istendi

GÜNDEM Haberleri

FETÖ’nün, emniyet yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında eski emniyet müdürleri Cemil Ceylan ve Hüsrev Salmaner hakkında “silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis talebiyle iddianame hazırlandı.

Neşra Durmaz ANKARA

İddianamede, Salmaner ve Ceylan’ın yakalandıkları gaybubet evinde bulunan cep telefonunun incelenmesinde, Telegram programını kullandıkları belirlendi. Telegram üzerindeki mesajlarda, Yunanistan’ın tavırlarına ve yurt dışına kaçma konusunda yardımcı olunacağına yönelik yazışmalar tespit edildiği belirtildi. Cep telefonu incelemesinde, örgütün üst düzey yöneticilerinden Abdullah Aymaz’ın yazısı olarak belirtilen, motive edici bir mesajın da bulunduğu ifade edildi. Telegram hesabından mesajlaşan kişinin İsmet Kuşçu olduğu, İsmet Kuşçu adına alınmış mail ve kullanıcı adının ise Hüsrev Salmaner’e ait cep telefonuna not kaydedildiği belirlendi.  Salmaner ve Ceylan’ın inkâr ettikleri ByLock programı için isim ve soyadlarının yanı sıra memleketlerinin plaka koduyla işe başlangıç tarihlerini kullanıcı adı ve şifre yaptıkları tespit edildi. Ceylan'ın 26 Ağustos 2014'te aktifleştirdiği ByLock hesabını 22 Mayıs 2015'e kadar kullandığı,  örgütün üst düzey yöneticilerinden Osman Karakuş, Osman Hilmi Özdil ve Tuncay Delibaşı ile irtibat kurduğu belirlendi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...