27 Mayıs Komisyonu 593 bin belge inceleyecek

Düzenleyen:
27 Mayıs Komisyonu 593 bin belge inceleyecek

GÜNDEM Haberleri

Adalet Bakan Yardımcısı ve 27 Mayıs 1960 Askerî Darbe Mağdurlarının Zararlarının Tazmini Amacıyla Kurulan Komisyon Başkanı Zekeriya Birkan, komisyonun, darbe dönemine ilişkin 593 bin 678 dijital belgeyi inceleyeceğini bildirdi.

Birkan, yaptığı yazılı açıklamada, 27 Mayıs 1960 askeri darbesinin bütün izlerinin toplum, siyaset ve devlet hayatından silinmesine yönelik atılan adımlar doğrultusunda 7.248 sayılı Kanun’la, Yüksek Adalet Divanı ile Yüksek Soruşturma Kurulunun varlığı ve aldığı kararlar ile yaptığı işlemlerin hukuki dayanaktan mahrum hâle geldiğini kaydetti. Birkan, bu kanun uyarınca 27 Mayıs darbesi mağdurlarının zararlarının tazmini amacıyla 14 Ekim 2020'de Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile komisyonun kurulduğunu kaydetti. Resmî Gazete'de 24 Şubat 2021'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile komisyonun çalışmasına ilişkin usul ve esasların tespit edildiğine değinen Birkan, bu usul ve esaslar uyarınca belirlenen üç aylık başvuru süresinin önceki gün sona erdiğini ifade etti. Sürenin sona ermesiyle inceleme sürecinin başlayacağına işaret eden Birkan, “Komisyonumuz 593 bin 678 dijital belge inceleyecek. Komisyonumuz çalışmalarına devam etmekte olup başvuru belgeleri ve arşiv belgeleri üzerinde yapılmakta olan detaylı inceleme ve araştırmalar neticesinde karar vermeye elverişli hâle getirilen dosyalar gündeme alınarak karar verme sürecine geçilecektir” dedi

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...