Fabrikada korkutan olay: 47 işçi fenalaştı!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Fabrikada korkutan olay: 47 işçi fenalaştı!

GÜNDEM Haberleri

Sakarya'da bulunan bir fabrikada 47 işçi öksürük ve solunum sıkıntısı şikayetiyle gerekçesiyle hastaneye başvurdu. İlgili ekiplerin yapmış olduğu araştırmalar sonucu işçiler çamaşır suyu ve tuz ruhu karışımından zehirlendiği öğrenildi. 5 işçi taburcu olurken diğer işçilerin ise tedavisinin devam ettiği açıklandı.

Sakarya'da bir fabrikada tam 47 çalışan fenalaşarak hastaneye müracaat etti. Öksürük ve solunum sıkıntısı yaşayan işçilerin sağlık durumu tedirgin etti.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Sakarya'nın Arifiye ilçesindeki bir fabrikada kimyasaldan çıkan gazdan etkilenen 47 işçi, hastanede tedavi altına alındı. OSB'de elektrik malzemeleri üreten fabrikada çalışan 47 işçi, şikayetleri nedeniyle Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Sakarya Sadıka Sabancı Devlet Hastanesine başvurdu.

 

TEMİZLİK MALZEMESİNDEN ZEHİRLENDİLER

İhbar üzerine, olay yerine polis ve AFAD ekipleri sevk edildi. AFAD Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer Tehditler (KBRN) ekiplerinin yaptığı incelemede, işçilerin, temizlik işlemleri sırasında kullanılan, tuz ruhu ve çamaşır suyunun karışımından çıkan gazdan etkilendiği tespit edildi.

Çalışanlardan 5'i, hastanedeki işlemlerinin ardından taburcu edilirken, diğerlerinin tedavisi sürüyor.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaynak: Anadolu Ajansı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...