Son dakika... NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: Türkiye’nin Avrupa Birliği üye olma isteğini destekliyorum

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Son dakika... NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: Türkiye’nin Avrupa Birliği üye olma isteğini destekliyorum

DÜNYA Haberleri

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, “Türkiye’nin Avrupa Birliği üye olma isteğini destekliyorum” dedi.

Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta düzenlenecek NATO Zirvesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Vilnius'a gitti. Liderlerin buluşacağı önemli toplantının iki önemli ana maddesi Ukrayna savaşı ve İsveç'in NATO'ya üyeliği olacak. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vilnius'a gitmeden önece havalimanında yaptığı açıklamada, "Bize verilen sözlerin tutulmasını istiyoruz. Önce Avrupa Birliği'nde Türkiye'nin önünü açın biz de İsveç'in önünü açalım. 50 yıldır AB kapısında bekletilen bir Türkiye var." dedi. 

STOLTENBERG'TEN DESTEK AÇIKLAMASI

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Stoltenberg, "Türkiye'nin AB'ye üyelik isteğini destekliyorum." ifadelerini kullandı.

NATO Genel Sekreteri, "İsveç'i mümkün olan en kısa sürede üye yapmak için çok çalışıyoruz. Vilnius'ta İsveç ile ilgili olumlu karar çıkması hala mümkün" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...