Eskişehir'den Adıyaman'a geldi, ailesini enkazdan çıkardı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Eskişehir'den Adıyaman'a geldi, ailesini enkazdan çıkardı

Gündem Haberleri

Tır şoförü Osman Kaya, 6 katlı binanın enkazına tünel kazdı. Eşi, 3 çocuğu ve 1 yeğenini kurtardı. 16 yaşındaki kızının cenazesi hâlâ göçük altında.

FERHAT EKİNCİ'NİN HABERİ / ADIYAMAN - Adıyaman’da durum ciddi. Şehirdeki en sağlam binalarda bile çatlaklar var. Merkeze giden bütün yollar enkazla kaplı. Sık sık artçılarla sarsılan vatandaşlar, korku ve endişeyle beklemek zorunda.

Yardım taşıyan özel araçlar, saat 11.00’den sonra şehre alınıyor. Sivil araçların girişi ise tamamen yasak. Çünkü tırlar, iş makineleri ve yardım faaliyetleri için gelenlerden dolayı trafik yoğunluğu yaşanıyor. Bu gerekçeyle yardımların bireysel değil, toplu organizasyonlarla yapılması talep ediliyor.

Eskişehir'den Adıyaman'a geldi, ailesini enkazdan çıkardıFERHAT EKİNCİ - ADIYAMAN

"ELEKTRİKLİ TESTERE, BALYOZ VE ÇİVİ ALIP İÇERİ GİRDİM"

Depremde evi yıkılan Osman Kaya, araç yoğunluğu yüzünden saatlerce kepçe makinesinin, yardımlarına gelemediğini aktarıyor. Bu durumun enkaz kaldırma ve arama kurtarma çalışmalarını sekteye uğrattığını belirten Kaya, yaşadıklarını şöyle anlatıyor:

"Tır şoförüyüm. Depremi Eskişehir’deyken öğrendim. Hemen yollara düştüm. Önce Ankara’ya, oradan uçakla Kayseri’ye, sonra kara yoluyla memleketime geldim. Altı katlı apartmanın dördüncü katında oturuyorduk. Bina yerle bir olmuştu. Eşim, 4 çocuğum ve yeğenim enkaz altındaydı. Akrabalarımla birlikte tünel kazdık. Elektrikli testere, balyoz ve çivi alıp içeri girdim. 16 yaşındaki kızım Merve hariç hepsini sağ salim çıkardım. Çocuklarımdan birinin hastanede ayağını kestiler. Merve’m hâlâ enkaz altında. Cenazesini bekliyorum. En küçük çocuğumdu, üniversiteye hazırlanıyordu."

KAHRAMANMARAŞ DEPREMİNDE SON DURUM

Bu video da ilginizi çekebilir...

Düzenleyen:  - Gündem
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...