Depremzedeler otellere yerleştiriliyor: İşte kardeşlerini bekleyen iller

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Depremzedeler otellere yerleştiriliyor: İşte kardeşlerini bekleyen iller

Gündem Haberleri

Türkiye depremzedelere kapısını açtı. Kahramanmaraş, Malatya ve Diyarbakır illerinde ikamet eden depremzedeler Antalya’da; Adıyaman’da ikamet edenler Aydın’da; Gaziantep’te ikamet edenler İzmir’de; Şanlıurfa’da ikamet edenler Mardin’de; Osmaniye ve Hatay’da ikamet edenler Muğla’da; Adana’da ikamet edenler de Mersin’de konaklatılacak.

HABER MERKEZİ ANKARA - Depremzedelerin misafir edileceği oteller ile ilgili organizasyon hızla yürütülüyor. Depremden zarar görenlerin bulunduğu yerlere göre hangi ildeki otellere yerleştirilecekleri de listeler belirlendi. İçişleri Bakanlığı’nın yaptığı düzenleme ile afet bölgesinde ikamet eden vatadandaşların talep etmeleri hâlinde afet bölgelerinden tahliye edilmesine de başlandı. Kahramanmaraş, Malatya ve Diyarbakır illerinde ikamet eden depremzedeler Antalya’da, Adıyaman ilinde ikamet eden depremzedeler Aydın’da, Gaziantep ilinde ikamet eden depremzedeler İzmir’de, Şanlıurfa ilinde ikamet eden depremzedeler Mardin’de, Osmaniye ve Hatay illerinde ikamet eden depremzedeler Muğla’da ve Adana ilindeki depremzedeler de Mersin’de konaklatılacak.

KİMLİK BİLGİSİ TEYİT EDİLMELİ

Kendi imkânları ile gelenler ise AFAD’da kimlik ve ikamet bilgileri teyit edildikten sonra kalacakları yerlere yönlendirilecek. Şu ana kadar Antalya’daki otellerde 19 bin 400 oda, afetzedeler için hazır hâle getirildi. Kamu misafirhanelerinde ise 4 bin 380
yatak kapasitesi depremzedeler için tahsis edildi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu “Oteller hazırlıklarını yapıyor, odalar temizleniyor, kazanlar yakılıyor. Şu ana kadar 11 bin 165 depremzede Antalya’ya geldi” dedi. Otellerde 80 bin kişinin misafir edilebileceğini ifade eden Çavuşoğlu, depremzedelerin Antalya, Manavgat, Side ve Alanya’daki otellere yerleştirildiğini söyledi.

Antalya’daki otellerin kapasitesine ilişkin bilgi veren Antalya Valisi Ersin Yazıcı da “Otelcilerle yaptığımız görüşmelerde 19 bin 400 oda aldık. Odada kalacak sayısına göre 50 binin üzerinde bir sayı çıkıyor. Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğü’nde de 18 bin kapasitemiz var. Bunu da kullanabiliriz. Şehrimize Kahramanmaraş, Malatya ve Diyarbakır’dan depremzedeleri kabul edeceğiz. 3 ilin misafir olması için planlama yaptık” diye konuştu.

OTOBÜSLER YOLA ÇIKIYOR

Hatay ve Kahramanmaraş’ın depremde en çok zarar gören bölgeler olduğunu dile getiren Vali Yazıcı “Bu bölgelerimizden de şehrimize transferler başladı. Bu süreci daha da hızlandırmak için biz de burada koordine olup bölgeye otobüs yollayarak depremzedelerimizi bölgeden çıkaracağız. İlk olarak Kahramanmaraş’a otobüslerimizi gönderip, depremzede vatandaşlarımızı şehrimize getireceğiz. İnsanlarımızı bir an önce bu sıkıntının içerisinden çıkaracağız. Yerlerimiz ayrıldı, otellerimiz hazır” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, depremin etkiledi bölgelerden il dışına gitmek isteyenler için tahliye alanları oluşturuldu. Tahliye alanlarına başvuruda bulunanların tahliyesi yetkililerce belirlenecek olan en uygun araçlarla sağlanıyor.

28 BİN AFETZEDE TAHLİYE OLDU

AFAD’ın verdiği bilgiye göre dün itibarıyla kara ve demir yolundan 4 bin 607, hava yolundan da 23 bin 437 olmak üzere toplam 28 bin 44 afetzede deprem bölgesinden tahliye edildi. Tahliye olanlar, gittikleri illerdeki Valilikler ve AFAD koordinasyonunda belirlenen barınma alanlarına ve misafirhanelere yerleştiriliyor. Kendi imkânlarıyla ulaşım sağlayıp afet bölgesinden ayrılmak isteyenler ise çıkış yapmadan önce bulundukları yerlerdeki Jandarma tahliye noktalarına bildirim yapmaları hâlinde, gidecekleri illerdeki barınma noktalarına yönlendiriliyor.

KAHRAMANMARAŞ DEPREMİNDE SON DURUM

Bu video da ilginizi çekebilir...

Düzenleyen:  - Gündem
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...