Ermenistan bu ziyareti iyi kullanıp adım atmalı

Ermenistan bu ziyareti iyi kullanıp adım atmalı
GÜNDEM Haberleri

Uzmanlar, Ermenistan'ın, Davutoğlu'nun bugünkü ziyaretini istikrara yönelik fırsat olarak değerlendirmesi gerektiğini belirtiyor.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Karadeniz Ekonomik İşbirliği (KEİ) toplantısına katılmak üzere bugün Ermenistan'ın başkenti Erivan'a gidecek. Ermeni medyası, Davutoğlu'nun Ermeni mevkidaşı Eduard Nalbandyan dahil ikili temaslarda bulunmasının beklendiğini belirtiyor. Ermeni basını ise, Davutoğlu'nun, "Dağlık Karabağ'da adım atın. 7 Azerbaycan bölgesinin en az 2'sinde işgali kaldırın, sınırlar açılsın" önerisini dile getireceğini iddia etti. Ziyareti gazetemize değerlendiren uzmanların görüşleri ise şöyle: Avrasya İncelemeleri Merkezi'nin Direktörü, Büyükelçi nbsp;Alev Kılıç: nbsp;"Türkiye, gelişmekte olan ve gelişmiş ülkeleri bir araya getiren G-20'lere 2015 yılında başkanlık yapacak. Güvenlik Konseyi 2015 ve 2016 adaylığı için de faaliyette. Bu sebeple Ermenistan bölgede bir çıbanbaşı olmak yerine, bu ziyareti istikrara hizmet edecek bir yönelime girmesi için yeni bir fırsat olarak değerlendirmeli. Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi tarihçi Prof. Dr. Zafer Toprak: nbsp;Ermeni soykırımı iddiaları konusunda 2015 yılı için artık Türkiye'deki nbsp;kaynakları nbsp;kullanarak gerçekleri nbsp;görmelerini sağlama vakti geldi. Diyasporayı aradan çıkarmak gerekiyor. Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu Başkanı nbsp;Özdem Sanberk: Ziyaret, çözüm çabalarının hızlandırılması için büyük bir fırsat . Stratejik İletişim merkezi (STRATİM) nbsp;Başkanı ve Dışişleri eski bakanı Yaşar Yakış: Türkiye ve Ermenistan uyuşmazlıklara çözüm bulmak için ellerinden gelen her şeyi yapmalı. HAYRETTİN TURAN/TÜRKİYE GAZETESİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...