Erdoğan'dan paralel yapıya: 'Bu topraklarda hain barınamaz'

Erdoğan'dan paralel yapıya: 'Bu topraklarda hain barınamaz'

GÜNDEM Haberleri

"Bin yıldır bu coğrafyayı bize vatan yapmamak için başvurmadık zulüm bırakmayanların dümen suyuna girenleri bu topraklar kabul etmez."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Vatanımıza sahip çıkacağız, bu toprakların hiçbir örgüt tarafından, hiçbir hain tarafından kirletilmesine izin vermeyeceğiz" dedi. Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın etkinliğinde konuşan Erdoğan, Paralel Örgüt'ü kastederek, "Bu vatanın ekmeğini yiyip, bu ülkenin imkânlarıyla okuyup bir yere gelenlerin, milletten topladıklarıyla semirenlerin, yurt dışındaki sırça köşklerinde ihanet çeteleri kurup, Türkiye'yi sırtından hançerlemesine asla göz yummayacağız" dedi. Türkiye'yi Avrupa Birliği'nin meclislerinde Amerika'daki senatoda, parlamentolarda arkasından vurma gayreti içerisinde olanlara izin vermeyeceklerini vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti: "Bin yıldır bu coğrafyayı bize vatan yapmamak için başvurmadık yol, gerçekleştirmedik zulüm bırakmayanların dümen suyuna girmiş olanları, bu topraklar kabul etmez. Yaşarken de kabul etmez, öldükten sonra da kabul etmez."
Cumhurbaşkanı Erdoğan, toprağın, coğrafyanın hafızasının insanınkinden daha güçlü olduğuna işaret ederek, kendisini seven, kendisine hizmet edeni ödüllendiren bu toprakların, kendisini satanın cezasını da mutlaka vereceğini kaydetti. "Siz dere yatağına ev yaparsanız, tabiat gelir sizden hakkını alır" sözünü hatırlatan Erdoğan, "Çünkü siz oraya ev yapmakla tabiatın hakkını gasp ediyorsunuz. Bu ülkenin geleceğinin önüne set çekmek isteyenden, bu millete tuzak kurandan da bu coğrafya hakkını söke söke alır" dedi.
LAF KOLAY, İCRAAT ZOR!
"Ben, pek 'cek cak' ile konuşmayı sevmem. Yaptıklarımızla konuşmayı severim" diyen Erdoğan, gerek Başbakanlığı gerekse de Cumhurbaşkanlığı döneminde fevkalade projeler dışında hiçbir zaman temel atma törenine gitmediğini, sadece açılışlara katıldığını hatırlattı. Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Tüm vatandaşlarımı, 12 yıl öncesine götürmek suretiyle bir muhasebe yapmaya davet ediyorum. 12 yıl önce Türkiye bu noktada neredeydi, bugün nerede? Laf kolay, yaparsınız ama asıl olan icraattır. 12 yılda üreticilerimize 70 milyar lira nakit hibe desteği sağladık, yani 70 katrilyon. Pek çok farklı alanda 52 ayrı desteği hayata geçirdik. Mesela, mazot desteğini hep konuşuyorlar değil mi? Şimdi ben de konuşuyorum. Bunu 2003 yılında ilk defa biz başlattık. Bugün bazıları çıkmış, mazot üzerinden çiftçimize selam vermeye, mesaj göndermeye çalışıyor. Bu hak gasbıdır, böyle bir şeye müsaade edemeyiz. Bunu başlatmamıza rağmen sözünü dahi etmedik, istismarını yapmadık, uyguladık."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...