Erdoğan'dan ABD'ye ortak harekat teklifi

Düzenleyen:
Erdoğan'dan ABD'ye ortak harekat teklifi

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Washington yönetiminin Gülen’i ABD’de tutmak için ‘hiçbir bahanesi’ bulunmadığını söyledi.

ABD’de Reuters ajansına mülakat veren Erdoğan, ABD’nin Gülen’i barındırmaması, Gülen’in tüm etkinliklerinin dünya çapında yasaklanması gerektiğini kaydetti. Erdoğan, “Eğer ABD bizim stratejik ortağımız ve NATO müttefikimiz ise, Gülen gibi bir teröristin örgüt yönetmesine izin vermemeli” diye konuştu. Darbe girişiminin ardından ilan edilen 3 aylık Olağanüstü Hal’in uzatılabileceğini de dile getiren Erdoğan, “Bu üç ay, bir ay ya da daha uzun olabilir. Gülen’in adamları her yere sızdılar. Bu darbecileri belirleyip tutuklamayı sürdüreceğiz. Olağanüstü Hal’in uzatılması bu sürece yardım edecek” dedi. 
Erdoğan, Suriye konusunda da Beşar Esad’ın yönetimden gitmemesi durumunda, uzun süreli bir barış sağlanamayacağını vurguladı. DAEŞ ve YPG’nin temel iki tehdit olduğunu da kaydeden Erdoğan, bütün hedefin Rakka’nın DAEŞ’ten temizlenmesi olduğunu söyledi. DAEŞ’in Rakka’yı merkez olarak kullandığının altını çizen Erdoğan, “Müdahale konusunda tek başına davranmayız. ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri ile işbirliği için çalışmalarımız sürüyor. Dışişleri ve askerlerimiz görüşüyor” dedi. Erdoğan ikili temasları çerçevesinde bazı liderlerle de görüştü. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...