Erdoğan yaşasın Cezayir-Türkiye kardeşliği

Erdoğan yaşasın Cezayir-Türkiye kardeşliği

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cezayir ziyaretinin son gününde başkentin "eski şehir" olarak bilinen dünya kültür mirası listesindeki Kasaba bölgesini gezdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cezayir ziyaretinin son gününde başkentin "eski şehir" olarak bilinen dünya kültür mirası listesindeki Kasaba bölgesini gezdi. Barbaros Hayrettin Paşa tarafından 1520'de inşa ettirilen Keçiova Camisi'nde incelemelerde bulunan Erdoğan, TİKA'nın yürüttüğü restorasyon çalışmasıyla ilgili bilgi aldı. Erdoğan'ın geçen yıl gerçekleştirdiği Cezayir ziyareti sırasında, 2007'de ibadete kapatılan caminin ortaklaşa restorasyonu konusunda mutabakata varılmıştı. Camiden ayrılırken konuşan Erdoğan, "Afrika kıtasında çok büyük işler başarabileceğimize inanıyorum. Aramızdaki ticaret hacmi şu anda 4.5 milyar dolar. Bunu en kısa zamanda 10 milyar dolara çıkarabiliriz. 500 yıla dayanan birlikteliğimiz var. Yaşasın Cezayir-Türkiye kardeşliği" dedi. Cumhurbaşkanı, makam aracına binmeden önce kendisine sevgi gösterisinde bulunan halkı da selamladı. Daha sonra "2. Türkiye-Afrika Ortaklık Zirvesi"ne katılmak üzere Ekvator Ginesi'ne geçen Erdoğan, bu ülkeyi ziyaret eden ilk Türk cumhurbaşkanı oldu. Erdoğan, başkent Malabo'da bir Türk firması tarafından inşa edilmekte olan alışveriş merkezini gezdi. Nuri ELİBOL

NURİ ELİBOL-AFRİKA'DA BİZE EKMEK VAR

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...